Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sfârșit de an școlar!

La Colegiul Național ,,Teodor Neș” din Salonta

Sfârșit de an școlar!

Cu siguranță, vacanța mare este mult așteptată de către toți elevii. Dar parcă, dintre toți, cei mai fericiți de sosirea acestui moment, sunt cei mai mici învățăcei.

Mai întâi primarii!
Ca o adevărată sărbătoare a recoltei de rezultate la învățătură, festivitatea de încheiere a cursurilor anului școlar, la ciclul primar, desfășurată pe str. Ion Creangă, a fost binecuvântată de bunul Dumnezeu, cu un soare blând și prietenos.
Într-un careu viu colorat, împodobit de costume minunate și baloane multicolore, muzică, dans și emoție elevii ciclului primar, de la colegiul nostru, au închis azi caietele și cărțile, pentru o vară întreagă!
Festivitatea a fost condusă de către domnul director adjunct prof. Vasile Haș, alături de dânsul, la prezidiu, aflându-se și domnul director prof. Vasile Trăncău și doamna director adjunct prof. Alina Mitran.
Clasele de elevi, însoțite de către doamnele învățătoare, au ascultat mesajele de felicitare din partea conducerii școlii, fiind răsplătiți cu aplauze de către mulțimea de părinți și bunici. Nu au lipsit momentele artistice, perechi de dansatori de la clubul de dans sportiv Arny Dance precum și o echipă de dansuri populare, încântând publicul cu măiestria lor.
Un moment emoționant al activității a fost aprecierea muncii doamnei învățătoare Felicia Gruia, care a condus ultima serie de elevi, urmând să înceapă o binemeritată etapă din viață - pensionarea. Cu această ocazie îi urăm, încă o dată, multă sănătate!
După festivitate, clasele au prezentat, în sălile lor, serbări de sfârșit de an școlar.
A doua zi, gimnaziștii și liceenii
A doua zi, în 14 iunie 2019, clopoțelul a sunat pentru ultima oară, în acest an școlar.
Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a au cules, ca și ceilalți colegi absolvenți, roadele muncii la învățătură, fiind premiați, în ordinea claselor, de către domnii diriginți.
Diplome de merit s-au acordat: echipei de baschet a școlii pentru medalia de argint la Gimnaziada 2019 - antrenori Cristina și Vlad Simina, echipei de elevi participanți la Concursul Național Catehetic ,,Hristos: Sufletul satului meu" - coordonator prof. Gabriela Buda, corului școlii - participarea la Olimpiada națională corală, locul III la etapa județeană - dirijor prof. Judit Nagy.
La festivitatea, condusă de doamna director adjunct prof. Alina Mitran, au participat, ca și invitați, cei trei preoți ortodocși din oraș, Ionel Chira, Mircea Vinter și Ciprian Matei precum și domnul Sebastian Silaghi, președintele clubului de box Basti Box Salonta, care au premiat mai mulți copii, pentru rezultatele obținute.
Vacanță plăcută tuturor!
Cristian Butcă

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 01:47:22 Ora de vară a Europei de Est