Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Concert și lansare de carte: Ovidiu Scridon

Joi, în Amfiteatrul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai”

Concert și lansare de carte: Ovidiu Scridon

Joi, 20 iunie 2019, ora 16.00, în Amfiteatrul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai" Bihor. Intrarea este liberă.

Ovidiu Scridon
Este născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Este fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.
După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.
În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul ,,Într-o zi...", album ce se bucură de-un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii devine coordonatorul de antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.
După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro iar între noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost coordonatorul traffic-ului de publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.
Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative ,,David Ogilvy" din Bucureşti şi al unui program de management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.
Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.
După prima întoarcere din America, la-nceputul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.
Palmares în muzica folk 
Premiul 1, Toamna sibiană - Sibiu, 1997
Premiul 1, Portative folk - Iaşi, 1998 
Premiul 1, Nunta de flori - Galaţi, 1998 
Premiul special al juriului, Dunărea de Jos - Corabia, 1998
Premiul special al juriului, Gaudeamus - Braşov, 1999
Premiul special al juriului, Baladele Dunării - Galaţi, 2000 
Premiul 2, Toamna castanelor - Ploieşti, 2005
Premiul 2, Festivalul de folk Tîrgovişte, 2008 
Premiul 2, Festivalul ,,La Suceava în cetate", Suceava 2008
Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna castanelor - Ploieşti, 2008
Premiul special ,,Gabi Dobre", Toamna castanelor - Ploieşti, 2008
Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării - Galaţi, 2009
iulie 2007 este unul din finaliştii ultimei ediţii a ,,Festivalului de muzică
tânără Prometheus" din Sfântu Gheorghe - Tulcea, manifestare ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis. 
iunie 2009 Trofeul Bucovinei pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului ,,La Suceava în cetate", moment în care oficial se retrage din concursurile de muzică folk.
A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte atât în România cât şi-n străinătate (USA, Italia, UK). Totodată este invitat frecvent şi participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
A publicat două cărți de poezii, ,,Portretul unui gând", apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?" (nov. 2017 - Alexandria Publishing House).
Îi este în curs de apariţie cartea de călătorie ,,Cum am descoperit America", și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână" și „Doi ani și șase luni".
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam și al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău. (B.R.P.)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:22:41 Ora standard a Europei de Est