Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Dansatorii Lord of the dance sărbătoresc 10 ani de spectacole în România, într-o reprezentație specială

Pe 22 iunie, la Arenele Romane, iar pe 25, în Oradea

Dansatorii Lord of the dance sărbătoresc 10 ani de spectacole în România, într-o reprezentație specială

Primul spectacol al trupei Lord of the dance susținut în țara noastră a avut loc în anul 2008, în timpul în care celebrul dansator Michael Flatley impresiona audiența prin momente de dans greu de reprodus.

Din 2010 și până în prezent, dansatorii irlandezi au reușit să își câștige acel loc special în inimile admiratorilor din București și din marile orașe ale României, fiind așteptați cu entuziasm de fiecare dată.
Anul acesta, lorzii dansului irlandez conduși de faimosul coregraf și dansator Michael Flatley, vor celebra împlinirea a 10 ani de spectacole pe scenele din țara noastră printr-o nouă serie de spectacole programate la finalul lunii iunie, la București, Craiova și Oradea.
Cu o coregrafie complexă inovatoare, completată cu noi elemente de dans, cei 40 de dansatori energici ai trupei Lord of the dance vor urca pentru prima dată pe scena din aer liber a Arenelor Romane din capitală, sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 20.30.
Timp de două ore, toți cei prezenți se vor putea bucura de o nouă demonstrație de profesionalism și talent în cadrul celui mai aplaudat spectacol de dans irlandez al tuturor timpurilor - „Lord of the dance - Dangerous Games". Povestea spectacolului aduce în prim plan lupta dintre forțele binelui și răului prin intermediul dansului și al tehnologiei de ultimă generație.
„Lord of the dance - Dangerous Games" este un spectacol eclectic, cu muzică live interpretată de orchestra companiei, compusă de Gerard Fahy, ce cuprinde noi elemente de coregrafie cu grad ridicat de dificultate, un ecran gigantic care va acoperi integral lățimea scenei, proiecții holografice 3D, efecte speciale de lumini și lasere, roboți dansatori și acrobați premiați la competițiile mondiale.
Sincronizarea trupei Lord of the dance este perfectă; prezența și mişcarea scenică, sunetele sacadate produse de pantofii de dans asemeni celor de step, costumele numeroase în culori vii, transmit, dincolo de scenă, o energie pozitivă vibrantă, o stare de exaltare unică pe care spectatorii de toate vârstele din România vor avea prilejul să o experimenteze pe 22 iunie, la Arenele Romane din București.
Același spectacol impresionant va ajunge duminică, 23 iunie, la Craiova, iar marți, 25 iunie, la Oradea.
Producția a fost realizată de coregraful și dansatorul Michael Flatley în urmă cu mai bine de 20 de ani. În anul 2014, acesta a revenit asupra conținutului, fiind transformat într-un show mult mai atractiv pentru public, față de varianta originală. În septembrie 2014,  noua versiune a show-ului ,,Lord of the Dance - Dangerous Games", s-a jucat cu succes pe scena sălii Palladium din Londra, continuând cu reprezentații sold-out pe toate marile scene ale lumii din SUA, Canada, Irlanda, Germania, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și, bineînțeles, România.
Biletele rămase disponibile pentru spectacolul programat pe 22 iunie, la București mai pot fi achiziționate la  prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, atât în format electronic pe Iabilet.ro cât și în formă fizică de la: magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18.00 - 22.00), magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, agențiile Perfect Tour, magazinele Uman și terminalele self-service SelfPay din toată țara, după cum aflăm de la managerul Nicoleta Ion.  

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 19:21:52 Ora standard a Europei de Est