Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dansatorii Lord of the dance sărbătoresc 10 ani de spectacole în România, într-o reprezentație specială

Pe 22 iunie, la Arenele Romane, iar pe 25, în Oradea

Dansatorii Lord of the dance sărbătoresc 10 ani de spectacole în România, într-o reprezentație specială

Primul spectacol al trupei Lord of the dance susținut în țara noastră a avut loc în anul 2008, în timpul în care celebrul dansator Michael Flatley impresiona audiența prin momente de dans greu de reprodus.

Din 2010 și până în prezent, dansatorii irlandezi au reușit să își câștige acel loc special în inimile admiratorilor din București și din marile orașe ale României, fiind așteptați cu entuziasm de fiecare dată.
Anul acesta, lorzii dansului irlandez conduși de faimosul coregraf și dansator Michael Flatley, vor celebra împlinirea a 10 ani de spectacole pe scenele din țara noastră printr-o nouă serie de spectacole programate la finalul lunii iunie, la București, Craiova și Oradea.
Cu o coregrafie complexă inovatoare, completată cu noi elemente de dans, cei 40 de dansatori energici ai trupei Lord of the dance vor urca pentru prima dată pe scena din aer liber a Arenelor Romane din capitală, sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 20.30.
Timp de două ore, toți cei prezenți se vor putea bucura de o nouă demonstrație de profesionalism și talent în cadrul celui mai aplaudat spectacol de dans irlandez al tuturor timpurilor - „Lord of the dance - Dangerous Games". Povestea spectacolului aduce în prim plan lupta dintre forțele binelui și răului prin intermediul dansului și al tehnologiei de ultimă generație.
„Lord of the dance - Dangerous Games" este un spectacol eclectic, cu muzică live interpretată de orchestra companiei, compusă de Gerard Fahy, ce cuprinde noi elemente de coregrafie cu grad ridicat de dificultate, un ecran gigantic care va acoperi integral lățimea scenei, proiecții holografice 3D, efecte speciale de lumini și lasere, roboți dansatori și acrobați premiați la competițiile mondiale.
Sincronizarea trupei Lord of the dance este perfectă; prezența și mişcarea scenică, sunetele sacadate produse de pantofii de dans asemeni celor de step, costumele numeroase în culori vii, transmit, dincolo de scenă, o energie pozitivă vibrantă, o stare de exaltare unică pe care spectatorii de toate vârstele din România vor avea prilejul să o experimenteze pe 22 iunie, la Arenele Romane din București.
Același spectacol impresionant va ajunge duminică, 23 iunie, la Craiova, iar marți, 25 iunie, la Oradea.
Producția a fost realizată de coregraful și dansatorul Michael Flatley în urmă cu mai bine de 20 de ani. În anul 2014, acesta a revenit asupra conținutului, fiind transformat într-un show mult mai atractiv pentru public, față de varianta originală. În septembrie 2014,  noua versiune a show-ului ,,Lord of the Dance - Dangerous Games", s-a jucat cu succes pe scena sălii Palladium din Londra, continuând cu reprezentații sold-out pe toate marile scene ale lumii din SUA, Canada, Irlanda, Germania, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și, bineînțeles, România.
Biletele rămase disponibile pentru spectacolul programat pe 22 iunie, la București mai pot fi achiziționate la  prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, atât în format electronic pe Iabilet.ro cât și în formă fizică de la: magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18.00 - 22.00), magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, agențiile Perfect Tour, magazinele Uman și terminalele self-service SelfPay din toată țara, după cum aflăm de la managerul Nicoleta Ion.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:17:49 Ora de vară a Europei de Est