Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Olimpicii naționali ai Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea în anul școlar 2018-2019

Felicitări, și florile recunoștinței pentru olimpicii naționali și profesorii lor!

Olimpicii naționali ai Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea în anul școlar 2018-2019

Trăim într-o vreme în care lumea este preocupată de ierarhizări și competiții. Suntem mereu îndemnați să urcăm pe trepte superioare de performanță și de competență înţelegând că trebuie să progresăm, să exploatăm la maximum ceea ce posedăm, să nu pierdem ocazia de a arăta ceea ce suntem în stare.

Școala nu poate face abstracție de această tendință, ea însăși contribuind la generalizarea întrecerilor și la inducerea unui apetit al concurenței. Suntem învățați încă de mici să ne comparăm unii cu alții, să fim în fața altora, să ne autodepășim.
Concursurile şi olimpiadele şcolare validează atât munca elevilor, a dascălilor, cât şi susţinerea părinţilor într-un traseu dificil, cu multă muncă, şi perseverenţă. Desigur că apar şi dezamăgiri atunci când rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor tuturor celor implicaţi. Ne aduc bucurie an de an, cu creşteri sau scăderi la o disciplină sau alta să celebrăm împreună rezultatele frumoase obţinute de elevii noştri pentru care dincolo de mulţumirea noastră pentru prestigiul personal sau al şcolii, suntem mulţumitori Lui Dumnezeu înţelegând fiecare, că pentru orice moment al existenţei noastre suntem datori să acceptăm suveranitatea Lui peste creaţie.
Catedra de Religie:
Elevul Antonio Iștoc, din clasa a VI-a A, coordonat de dnul prof. Marius Pop a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Religie, participând și la etapa națională, unde s-a clasat pe locul 7 pe țară.
Sebastian Sava, elev în clasa a IX-a B, îndrumat de dnul prof. Ioan Tamaș a obținut premiul I  atât la etapa județeană cât și la cea națională a Olimpiadei de Religie.
Ionuț Iancu, elev în clasa a X-a B, pregătit de dnul prof. Marius Pop a obținut premiul I  atât la etapa județeană cât și la cea națională a Olimpiadei de Religie, precum și premiul special „Vasile Goldiș" .
Eleva Paula Goga, din clasa a XI-a B, coordonată de dnul prof. Ciprian Simuț a participat la etapa națională a Olimpiadei de Religie, clasându-se pe locul 5 pe țară.
Catedra de Istorie-Geografie:
Elevul Sebastian Sava, din cls. a IX-a B, coordonat de dnul prof. Florin Iștoc, a obținut premiul I, la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. La etapa națională, desfășurată la Drobeta-Turnu Severin, Sebastian s-a clasat pe locul 5 pe țară, fiind premiat cu mențiune.
Tot la Olimpiada de Istorie a participat și elevul Ionuț Iancu, din clasa a X-a B, care și anul acesta a obținut premiul I la etapa județeană, iar la națională s-a clasat în primii 10 pe țară, îndrumat fiind de dnul prof. Florin Iștoc.
La Concursul Național de Geografie ,,Terra", etapa județeană, elevul David Kerekeș, din clasa a V-a B, pregătit de dna prof. Ramona Iștoc a obținut premiul III, calificându-se la etapa națională, unde a obținut premiu special.
Catedra de Matematică:
Sub îndrumarea domnului prof. Marius Cicortaș, mai mulți elevi au obținut premii atât la olimpiadă cât și la concursuri de matematică: Iulia Trifa, din clasa a VII-a B, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică și medalie de bronz la etapa națională, mențiune la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, mențiune specială la Concursul interjudețean „Grigore Moisil".
Elevul Octavian Trifan, din clasa a XI-a A, a obținut premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică, medalie de bronz la națională, mențiune la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, mențiune specială la Concursul ,,Argument" Baia Mare.
De asemenea, Octavian Trifan a fost admis la tabăra de vară a uneia dintre cele mai prestigioase universități din lume, Stanford University, unde va studia criptografia pentru trei săptămâni.
Elevul Robert Pop, din clasa a XII-a A, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică, medalie de bronz la națională, premiul III la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, premiul III la Concursul interjudețean Teodor Topan si la Concursul ,,Argument", mențiune la Grigore Moisil.
Elevul Alex Balazshazi, din clasa a XII-a A, a obținut premiul II la etapa județeană  a Olimpiadei de Matematică, participare la națională, mențiune la Concursul Național ,,Laurențiu Duican" Brașov, mențiune la Concursul ,,Argument" Baia Mare.
Echipa Liceului Emanuel, formată din elevii Octavian Trifan, George Indrieș și Robert Pop a participat la Concursul Internațional de Matematică ,,Purple Comet".
Catedra de Fizică:
Elevul Daniel Trubacs, din clasa a XI-a A, coordonat de dnul prof. Sergiu Berian a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică, iar la etapa națională a fost răsplătit cu mențiune și medalie de argint.
Catedra de Limba și literatura română:
Eleva Damaris Maier, din clasa a IX-a A, coordonată de dna prof. Dorina Popa, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română/secțiunea A, participând astfel și la națională.
Eleva Alexia Marc, din clasa a V-a A, pregătită de dna prof. Mihaela Fildan, a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română/secțiunea B, participând astfel și la națională.
Tot la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română/secțiunea B, a participat și eleva Iulia Brândaș, din clasa a V-a A, sub îndrumarea dnei prof. Mihaela Fildan, care a obținut premiul III, fapt ce i-a permis să participe la Concursul Național ,,Ionel Teodoreanu", desfășurat la Iași.
Catedra de Limba Engleză:
Sara Simionescu, elevă în clasa a IX-a A, coordonată de dna prof. Claudia Bolcaș, a participat la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, obținând premiul I, calificându-se astfel la națională unde s-a clasat în primii 10 pe țară.
Catedra de Tehnologii:
Elevii Filip Țuțu și Timotei Gordan, din clasa a VIII-a B, pregătiți de domnul director, prof. Iosif Curta au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Tehnologie, obținând premiul II, respectiv mențiune, calificându-se astfel, pe locurile suplimentare, pentru etapa națională, unde s-au clasat onorabil.
Catedra de Limba Franceză:
La Concursul Școlar Național ,,Prietenii limbii franceze" au participat elevele Loriana Cojan (a VII-a A), Ana Găvriluț (a IX-a A) și  Bianca Pantiș (a IX-a A), sub îndrumarea dnei prof. Rodica Moțiu.
Proverbele 3:5 ,,Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!"
Prof. Ramona Iștoc & Iosif Curta, director
 
Felicitările noastre și florile recunoștinței pentru acești minunați olimpici naționali și distinșii lor profesori de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea!
Cu aleasă prețuire,
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Olimpicii naționali ai Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” Oradea în anul școlar 2018-2019.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:18:14 Ora de vară a Europei de Est