Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Colectivul Grădiniței Nr. 45 a sărbătorit 50 de ani de existență

Vineri,

Colectivul Grădiniței Nr. 45 a sărbătorit 50 de ani de existență

Vineri, 31 mai 2019, Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă" din Oradea a sărbătorit Ziua grădiniței și Ziua Internațională a Copilului, printr-un program bogat și variat, cu participarea tuturor copiilor și cadrelor didactice, cu invitați speciali, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, foști directori ai instituției, și cadre didactice pensionate, părinți și bunici, reprezentanți ai Forumului German, corpul profesoral și întreg personalul grădiniței.

A fost ,,un prilej de trăiri intense, bucurii și bilanț la sărbătorirea celor 50 de ani de existență a grădiniței, de implicare totală în dezvoltarea continuă a culturii organizaționale, de dăruire profesională, seriozitate și devoțiune a celor care au slujit cu demnitate învățământul preșcolar pregătind generații de copii pentru integrarea lor cu succes în școală", după cum ne-a spus directorul instituției, doamna profesor Lucia Caciora.
,,Orice copil are un nume,/ Orice copil are o zi,
Lumina lui aprinsă-n lume/ De noapte ne-ar putea păzi..."
Programul a fost deschis, la ora 9.00, de copiii din grupa mare B (coordonați de prof. Mureșan Anca și Vesa Cristina), cu Imnul grădiniței, urmat de un cântec din folclorul copiilor, de strigături și de un dans popular, iar până la ora 11.00, pe scenă au evoluat copiii din alte șapte grupe: din grupa mijlocie A (prof. Pietreanu Alexandra și Cacaraza Marta), din grupa mică C (prof. Pop Gabi și Micula Lavinia), din grupa mică A (prof. Olar Livia și Cheregi Anca), din grupa mică B (prof. Jurca Ioana și Buzle Victoria), din grupa germană B (prof. Czegledi Emoke și Anton Antonia), din grupa mijlocie B (prof. Caba Sanda și Jurcuț Maria), din grupa mijlocie C (prof. Stanciu Adina și Buda Ramona). La ora 11.00, în sala festivă au fost invitați și felicitați doamna inspector școlar de specialitate Nicoleta Oana Fărăianu, care mai apoi a înmânat, împreună cu doamna director Lucia Caciora, plachete jubiliare și diplome de excelență (în Educație), foștilor directori ai instituției: Bădău Veronica, Pleș Eva, Ciordaș Eugenia, David Lucia și Ciocan Rodica. Iar în cadrul ședinței de Consiliu profesoral ce a urmat, au fost evocate momente frumoase ale profesiei de educatoare, prilej cu care au fost înmânate încă 14 diplome de excelență (în Educație) educatoarelor aflate în pensie: Pop Florica, Adam Eugenia, Nedelcu Cecilia, Lascu Livia, Cristea Maria, Goina Viorica, Portelechi Voichița, Bernad Floare, Comșa Floare, Jutea Măriuța, Pantea Mărioara, Sehleanu Mia, Petruț Zoița și Tenche Maria. În alocuțiunea sa, doamna inspector școlar Nicoleta Oana Fărăianu s-a referit la ,,Rolul grădiniței în viața copilului și a părinților, totodată", subliniind rolul instituției de ocrotire, îngrijire și educație, dar și rolul determinant al cadrului didactic în plămădirea personalității copiilor. În cuvântul său, d-na director prof. Lucia Caciora ,,a mulțumit tuturor celor care cu devoțiune și profesionalism și-au adus contribuția la promovarea și dezvoltarea managementului acestei instituții de învățământ (vorbind de cei cinci directori ai grădiniței, pe care i-a felicitat împreună cu doamna inspector școlar). Totodată, a mulțumit celorlalte cadre didactice aflate în pensie, care au răspuns prezent la sărbătoarea grădiniței. După acest moment festiv, ,,pe scenă" au urcat și ceilalți copii-artiști: din grupa mare A (coordonați de prof. Niulaș Mariana și Indrie Tunde), din grupa germană A (prof. Kendi Orsolya și Miklo Erzsebet), din grupa maghiară (prof. Bonca Erika), de la Grădinița Nr. 12 (prof. Oros Delia) și din grupa mare C (coordonați de prof. David Anca și Bajgyik Evelina), recitând, cântând și dansând așa cum s-au priceput, cel mai bine!
La ceas aniversar, până și soarele a sărbătorit în chip simbolic, alături de copii și dascăli, încălzind atmosfera și zâmbind copiilor, cu toții numai suflet... Pentru ei, doar pentru ei, sponsorii evenimentului au oferit, prin grija d-nei administrator Șuteu Dana, pachețele cu surprize fiecărui copil-artist.
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Colectivul Grădiniței Nr. 45 a sărbătorit 50 de ani de existență.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:04 Ora de vară a Europei de Est