Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Trei echipe din România la startul Tour of Bihor 2019

Prima ediție Tour of Bihor 2.1 se va desfășura între 6-9 iunie

Trei echipe din România la startul Tour of Bihor 2019

Oradea, 30 mai 2019 - Team Novak, Team Giotti Victoria - continentale - și Naționala României sunt cele trei echipe din România care participă la Tour of Bihor 2019. Prima ediție Tour of Bihor 2.1 se va desfășura între 6-9 iunie 2019, pe parcursul a două etape, două semi-etape, 620 de km în total.

21 de echipe din World Tour, Professional Continental și Continental provenite din Australia, Austria, Belarus, Brunei, Italia, Kazakhstan, Paraguay, Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Ucraina, Ungaria se vor întrece pentru puncte UCI de care au nevoie pentru calificările de la Jocurile Olimpice 2020, cele cinci tricouri puse în joc, titlul de cea mai bună echipă și premii în valoare totală de 10.095 euro.
Prima etapă, cu start vineri, 7 iunie, va fi destinată sprinterilor, cu un tur care înconjoară județul Bihor, cu startul și finalul în Piața Unirii. Traseul este Oradea, Les, Salonta, Ciumeghiu, Petid, Ginta, Hidișelu de Sus, Oradea și va avea o distanță de 163 de kilometri.
Turul Ciclist al Bihorului va continua cu semi etapele 2A - contratimp individual, traseu Str. Matei Basarab, Str. Sucevei, Str. Avram Iancu - 2 km - și 2B - cățărare (Oradea, Osorhei, Alesd, Borod, Bratca, Damis, Beiuș, Sudrigiu, Padiș - 156 km), cele care practic vor stabili clasamentul general al competiției cel mai probabil, cu finish în cățărare la Padiș. Ambele semi etape vor avea loc sâmbătă, 8 iunie.
Ultima zi a turului, duminică, 9 iunie, va începe și se va încheia în Oradea, Piața Unirii. Traseu: Oradea, Osorhei, Alesd, Pădurea Neagră, Popești, Suplacu de Barcău, Balc, Marghita, Săcueni, Diosig, Oradea - 183 km. Tot aici va avea loc și festivitatea de premiere, sub îndrumarea celor doi comentatori cunoscuți deja publicului orădean - Alex Ciocan, fondatorul Road Grand Tour și Memo Sebastian Vrânceanu, realizator și prezentator la Radio Guerrilla.
Să nu uităm că Turul Bihorului este și etapă Road Grand Tour, astfel încât aproximativ 250 de cicliști amatori se vor alătura cursei. Ei vor avea de parcurs un total de 104 km, din care  80 km de plat sau ușor vălurit, după care urmează asaltul final al muntelui, de încă 1h-1h30. Ultimii 11 km au o pantă medie de 8%. Se ajunge tot la Cabana Padiș, acolo unde ajung și echipele profesioniste. Sportivii Road Grand Tour vor beneficia de același suport (arbitri, caravană auto, motoriști pentru siguranță etc.) ca și cicliștii profesioniști.
Și în 2019 se va organiza cursul de educație rutieră ,,Micul Velo Rutier" (vineri - 7 iunie și sîmbătă - 8 iunie începând cu ora 17.00 și duminică, 9 iunie, începând cu ora 10.00), curs desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și concursul ,,Micul Velo Rutier - Racing Kids" (duminică, 9 iunie, ora 12.00; înscrierile se fac la fața locului începând cu ora 10.00 și sunt gratuite). Acesta din urmă este destinat copiilor din următoarele categorii de vârstă: 3-4 ani, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani. Copiii vor fi punctați pentru fairplay și respectarea regulilor de circulație pe bicicletă. Toți participanții vor fi premiați și vor fi chemați pe scenă unul câte unul.
Restricții de circulație / Deviație auto în perioada 5.06.2019 - 9.06.2019
5.06.2019
  • între orele 20 - 21, Piata Unirii , deviatie Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
7.06.2019
  • ora 15.50 si 16.10 Piata Unirii, deviatie Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
  • ora 19.50 si 20.30 Piata Unirii, deviatie Str. Primăriei - Bd Decebal - Bd Matei Basarab - Str Sucevei - Str Mihai Viteazul
8.06.2019
  • ora 9.00 si 12.00 Piata Unirii - Str. Avram Iancu - Str. Sucevei - Zoo Oradea - Bd Matei Basarab (se înconjoară Parcul Nicolae Bălcescu) - Str. Avram Iancu - Piata Unirii, deviatie Str. Primăriei - Bd Decebal - Str. Vlădeasa - Str. Traian Blajovici - Str. Făgărașului - Calea Armatei Române - Str. Sucevei - Str. Mihai Viteazul
  • ora 13.50 si 14.10 Piata Unirii, deviație Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
  • ora 15.50 si 16.10 Piata Unirii, deviație Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
9.06.2019
  • ora 10.50 si 11.10 Piața Unirii, deviație Str. Mihai Pavel - Str. Jean Calvin
  • ora 15.25 si 15.45 Piata Unirii, deviație Str. Primăriei - Bd Decebal - Bd Matei Basarab - Str. Sucevei - Str. Mihai Viteazul
Puteti gasi toate informatiile pe site - www.tourofbihor.ro, pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/tourbihor/ si pe contul de Instagram - https://www.instagram.com/tour_of_bihor/ (Ruxandra H.)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:03:50 Ora standard a Europei de Est