Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am sărbătorit Ziua Europei

La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”,

Am sărbătorit Ziua Europei

Ca în fiecare an, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" a marcat Ziua Europei prin diverse activităţi, care au evidențiat importanța apartenenței României la marea familie europeană.

Astfel, luni, 13.05.2019, la C.T. ,,Mihai Viteazul" Oradea, Şcoală Ambasador a Parlamentului European, s-a desfăşurat sesiunea cu tema ,,Europa - vreau să ştiu", moderată de prof. Tiutin Rodica, în colaborare cu Grupul Educativa, reprezentat de doamna Elena Doleanu. Aceasta a prezentat elevilor din clasele a XI-a (viitorii absolvenţi), informaţii despre oportunităţile de studiu în universităţile din ţările UE, particularităţile diferitelor sisteme educaţionale, posibilitățile de a accesa burse sau alte surse de finanţare. 
Ulterior acestei prezentări, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" care au participat în proiectele europene coordonate de prof. Mela Delia, au diseminat participările lor. Astfel, au fost diseminate următoarele proiecte: ,,Minutes of the Platform Network 33rd General Assembly 2018" Vila Nova Diflalicao, Portugalia, septembrie 2018, unde C.T. Mihai Viteazul este membru. Mobilitatea a fost susținută din fonduri Erasmus având ca temă planificarea activităților în Platformă a proiectelor internaționale 2018-2019; Erasmus KA1 "Snowman goes intercultural" - Finlanda, mobilitate la care au participat 6 elevi care au venit în fața colegilor lor și au diseminat ei înșiși proiectul; mobilitatea de elevi în cadrul proiectului Erasmus KA1 International opportunities for young people, susținută de Asociația Britanică Mommentum World, Lake District Glaramara, Anglia-30.11.-06.-12. Elevii Barna Adina, Breb Ionuț, But Daniela, Moldovan Casian și Țoca Sara, împreună cu profesorii Szilagyi Aurelia și Popa Alice au susținut aceste prezentări vorbind nu doar despre modul în care proiectele s-au derulat, ci și despre achizițiile de competențe ca urmare a participării la aceste proiecte.
Sesiunea s-a încheiat cu prezentarea proiectului ,,Săptămâna internațională a partenerilor europeni", eveniment organizat de Liceul Hotelier „Georges-Frêche" din Montpellier, Franța, susținută de prof. Pop Camelia.
Aceste prezentări au marcat Ziua Europei, dar în același timp au determinat viitorii absolvenți să conștientizeze oportunitățile pe care o Europă unită le oferă, atât din punct de vedere educațional cât și profesional, ne-a spus doamna director adjunct Marinela Filip.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Am sărbătorit Ziua Europei.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:02 Ora de vară a Europei de Est