Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Europa copiilor - 2019, ediția a XIII-a

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu” Ștei au celebrat Ziua Europei

Europa copiilor - 2019, ediția a XIII-a

Ziua de 9 Mai are triplă semnificație; la această dată se celebrează pe lângă Ziua Europei, afirmarea independenței de stat a României și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ca în fiecare an, la această dată elevii împreună cu cadrele didactice ale școlii au organizat activitatea cultural-artistică: Europa copiilor, activitate ce a ajuns la cea de-a XIII-a ediție.
Astfel, cele două clase de-a VI-a A și B ale Școlii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ștei au trebuit să pregătească un portofoliu cu cele mai elocvente informații și imagini din România și Franța, două dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.
Echipajul clasei a VI-a A a reprezentat România și a fost format din următorii elevi: Carțiș Daria, Cuc Analia, Cupa Ariana, Dobra Maria, Șchiop Alexia, Nica Bianca, Simoc Andreea, Pop Carina, Filip Abigail, Roșie Antonia, Lupaș Silviu, Tonca Vlad, iar echipajul clasei a VI-a B a reprezentat Franța și a fost format din elevii: Ștefania Culda, Melisa Petrișor, Camelia Chinde, Ștefania Oneț, Adelina Cioară, Jurca Maria, Oros Georgiana, Șchiop George, Boț Eduard. Echipajele au fost coordonate de prof. Toth Ioana, Andru Cristina, Haidu Rodica, Drăgan Gheorghe și bibliotecar Ileana Tomescu.
Invitații și membrii juriului au fost: din partea Biroului de Integrare Europeană, d-na Iuditha Palfi,  din partea Casei de Cultură, dl. Marius Dușe, din partea școlii: prof. Pantea Simona, Moruț Liana, Mihuța Ștefana și Anca Nica.
Cele două echipaje au trebuit să parcurgă trei probe și anume: prezentarea unor informații și imagini relevante despre statul ales sub forma unui material PowerPoint, proba de dans sau cântec specifice statului și mult așteptata probă culinară în care membrii juriului au avut ocazia să deguste preparate specifice statului pe care l-au reprezentat. Astfel, plăcinta cu brânză, clătitele, sarmalele, cartofii franțuzești, platoul cu aperitive specific românești, gogoșii și salamul de biscuiți au fost preparatele culinare excepționale degustate de juriul concursului și de cei prezenți.
În finalul activității, elevii au fost recompensați cu diplome oferite de doamna director Pantea Simona și Moruț Liana, doamna director adjunct, care au apreciat activitatea ca fiind reușită.
Prezentatorii evenimentului au fost Anton Carina și Elena Șerban, din clasa a VIII-a D.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Europa copiilor - 2019, ediția a XIII-a.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:12 Ora de vară a Europei de Est