Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Daruri din inima Asociației caritabile „Sfântul Nicolae”

Tradiția acțiunilor de ajutorare

Daruri din inima Asociației caritabile „Sfântul Nicolae”

Bucuria și biruința Învierii Mântuitorului Hristos a fost trăită și în Salonta prin acțiunile umanitare organizate de Asociația „Sfântul Nicolae - Ocrotitorul orfanilor, văduvelor și nevoiașilor", coordonată de doamna preoteasă Dorina Marian, împreună cu un grup de susținători și sponsori inimoși.

O vacanță de primăvară binecuvântată: sute de copii din familiile aflate în grija asociației salontane „Sfântul Nicolae - Ocrotitorul orfanilor, văduvelor și nevoiașilor" au primit daruri și ajutoare umanitare. Peste 200 de pachete cu alimente esențiale și cozonaci au mângâiat nevoile bătrânilor singuri sau ale familiilor salontane cu mulți copii. Alte pachete cu dulciuri și peste 300 de iepurași din ciocolată au descrețit în zâmbete frunțile copiilor aflați în evidența Asociației „Sfântul Nicolae" din Salonta. Asociația caritabilă continuă astfel, cu sfințenie, prin grija doamnei Dorina Marian și prin statornicia colaboratorilor, tradiția acțiunilor de ajutorare a copiilor, bătrânilor și familiilor nevoiașe din Salonta așa cum au fost gândite de preotul paroh Nicolae Marian, trecut la cele veșnice în urmă cu un an, în „Duminica tuturor sfinților" din 3 iunie 2018.
„Mulțumesc sponsorilor și tuturor susținătorilor asociației care prin donații generoase și implicare afectivă duc mai departe tradiția ajutoarelor umanitare și poartă de grijă bătrânilor și copiilor nevoiași din Salonta. Datorită dragostei și smereniei acestor salontani, Asociația „Sfântul Nicolae" continuă să dăruiască și să susțină programele educaționale și de perfecționare a tuturor elevilor iubitori de învățătură din Salonta. Am luat decizia să premiem constant excelența în educație și elevii cu rezultate excepționale la învățătură. Anul acesta am avut bucuria, în calitate de președinte al asociației, să-l premiez pe elevul Petrache Remus Mircea cu o sponsorizare sub forma unei sume unitare de bani, care să acopere cheltuielile neprevăzute din deplasările la Deva, la Olimpiada Națională de Matematică și la București, la Olimpiada Națională de Lingvistică", ne-a declarat doamna Dorina Marian.
În premieră pentru învățământul liceal salontan, elevul Petrache Remus Mircea, din clasa a XII-a B a Colegiului Național „Teodor Neș" din Salonta (director prof. Vasile Trăncău), pregătit la matematică de prof. Ioan Lung, iar la Lingvistică de prof. diriginte Adina Sotea, s-a calificat în urma rezultatelor obținute la olimpiadele școlare județene ca dublu-olimpic național și a participat, în perioada 22-26 aprilie la Olimpiada Națională de Matematică găzduită la Deva de I.S.J. Hunedoara și organizată de Societatea de Științe Matematice din România, iar în perioada 10-12 mai urmează să participe la București, la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus", sub egida Ministerului Educației Naționale, a Universității București și a Institutului de Lingvistică al Academiei Române.
C.M.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:39:16 Ora de vară a Europei de Est