Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Atenție la neatenție!

Prima ediție a concursului interjudețean

Atenție la neatenție!

Joi, 18.04.2019, Şcoala Gimnazială Nr.1 Sălişte de Vaşcău a derulat prima ediție a concursului interjudețean cu temă rutieră, intitulat sugestiv ATENȚIE LA NEATENȚIE!

Proiectul inițiat de profesorii Boloş Radu şi Ciobriş George a reunit colaboratori de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" din Vaşcău, Şcoala Gimnazială Remetea, Şcoala Gimnazială Curățele, Şcoala Gimnazială Călugări, Şcoala Gimnazială Nr. 97 Bucureşti şi Şcoala Gimnazială Bunteşti.
 Scopul concursului l-a constituit formarea unui comportament rutier responsabil pentru elevii de gimnaziu, dar şi pentru colegii lor mai mici şi familiarizarea acestora cu regulile de circulație ce ar trebui respectate zilnic pentru a preveni orice pericol. 
 Competiția s-a desfășurat în aer liber, la hotarul dintre localitățile Săliște de Vașcău și Poiana, începând cu ora 10.00 și a durat aproximativ două ore, timp în care elevii au socializat, s-au amuzat și au profitat de atmosfera de primăvară. În cadrul acestei competiţii ce s-a desfăşurat în două etape, copiii şi-au demonstrat cu entuziasm aptitudinile. În prima parte a concursului aceştia au susținut o probă teoretică prin care li s-au verificat cunoştinţele despre regulile de circulație şi de prim ajutor, printr-un test format din 10 întrebări, căruia elevii i-au alocat 15 minute. A doua parte a concursului a constat în prezentarea unor scenete cu tematică rutieră, realizate de către echipajele participante. La final s-au jurizat momentele artistice ținându-se cont şi de răspunsurile de la test, iar clasamentul a fost următorul:
Locul 1- Şcoala Gimnazială Călugări, locul II - Şcoala Gimnazială Nr.1 Sălişte de Vaşcău, locul III - Şcoala Gimnazială Curățele, mențiune Şcoala Gimnazială Remetea şi Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" Vaşcău. Elevii din ciclul primar au participat şi ei cu câteva poezii pe teme de circulație. Toate echipajele participante au primit câte o cupă, iar fiecărui membru al echipajului i s-a oferit câte o medalie și o diplomă.
Concursul are şi o etapă indirectă
Acest concurs are şi o etapă indirectă la care au participat elevi din învățământul primar și preșcolar de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" din Vaşcău, Şcoala Gimnazială Bunteşti, Şcoala Gimnazială Curățele,  Şcoala Gimnazială Remetea,  Şcoala Gimnazială Nr. 97 Bucureşti și Școala Gimnazială Săliște de Vașcău, cu machete, piese de teatru filmate şi desene cu tematică rutieră, etapă ce va fi jurizată zilele următoare, urmând a se acorda şi premii.
 Frumoasă şi utilă, aşa s-ar putea defini implicarea elevilor în acest concurs. Îi felicităm pe toți participanții asigurându-i că au ieşit cu toții câştigători prin experiența şi informațiile acumulate în cadrul competiției. Le mulțumim atât lor cât şi profesorilor coordonatori pentru implicarea şi seriozitatea de care au dat dovadă. Mulțumim și domnului primar Fănel Tulvan pentru sprijinul acordat. Reuşita momentului va dăinui în sufletele copiilor şi ale dascălilor ce s-au dedicat întru totul competiției.
Prof. Terme Alexandra
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Atenție la neatenție!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:04:32 Ora de vară a Europei de Est