Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul de Paști Oradea, ediția 2019

Sărbători luminate celor care sărbătoresc Paștele!

Târgul de Paști Oradea, ediția 2019

S-a dat startul ediției cu numărul 3 a Târgului de Paști Oradea.

Invităm toți orădenii și turiștii care ne vizitează în această perioadă, să se bucure împreună cu noi de acest eveniment, dedicat întregii familii.
Cea de-a treia ediție a Târgului de Paști Oradea se desfășoară în perioada 19 - 29 aprilie 2019, în Curtea Palatului Princiar a Cetății Oradea.
Activități, ateliere și jocuri
Copiii își vor putea testa și exersa abilitățile creative la Târgul de Paști, participând la atelierele de încondeiat ouă, pictură pe ouă de lemn și pe ceramică sau se vor bucura de jocuri, baloane și sesiuni de pictură pe față. Ne vor fi alături și Prietenii Veseliei, care au o provocare zilnică pentru cei mici - să decoreze un ou gigant! Toate ouăle decorate de copii vor fi expuse în perioada Târgului de Paști în curtea Palatului Princiar a Cetății Oradea.
Vesel și zglobiu, Iepurașul de Pași vine și el cu o doză zdravănă de culoare și bucurie, iar vânătoarea surprizelor de Paști se anunță a fi un punct de atracție al fiecărei zile a Târgului de Paști.
Spectacole și povești
Ediția 2019 a Târgului de Paști debutează cu un weekend plin de spectacole și povești interactive.
Fundația Culturală ,,Festivalul Internațional de Teatru Oradea" a pregătit pentru perioada 19 - 21 aprilie, ateliere interactive de povești, care se vor desfășura zilnic între orele 15.00 - 17.00. Seria activităților va continua vineri, în 19 aprilie, de la ora 17.00, cu un spectacol de teatru de păpuși în limba maghiară - ,,Hollós Mátyás", oferit de de Trupa Lilliput (Szigligeti Színház).
Sâmbătă, 20 aprilie, tot de la ora 17.00, ne întâlnim cu Trupa Arcadia (Teatrul ,,Regina Maria") la spectacolul ,,Povești populare maghiare" - un mozaic de scurte istorisiri adunate din folclorul maghiar, în care plăcerea jocului şi umorul se îmbină armonios cu caracterele bine creionate ale personajelor, şi morala însoțește fiecare întâmplare.
Și echipa Brilliant Diversity a pregătit o suită de povești interactive pentru Târgul de Paști, așa că distracția va fi la ea acasă.
Obiceiuri și meșteșuguri
Duminică, 21 aprilie, Curtea Cetății se va umple de veselie alături de artiști și meșteșugari pricepuți. Aceștia vin la Târgul de Paști Oradea să ne prezinte dansuri și cântece populare, poezii de stropit, dar și tehnicile străvechi de vopsit ouă sau de sculptare a cojilor de ouă pentru Paști. De toate aceste obiceiuri de Paști ne vom bucura în 21 aprilie, între orele 16.00-18.00.
Tot în duminica Paștelui Catolic, formația de cântece și dansuri populare ,,Szarkaláb" vine să ne prezinte obiceiuri, cântece și dansuri din Biharkeresztes, Ungaria, specifice Sărbătorilor Pascale.
Totodată, meșteșugari adulți și copii, vin să ne inițieze în arta încondeierii ouălor, în cadrul unor ateliere creative pentru copii. Acestea se vor desfășura în perioada 19 - 21 aprilie, între orele 12.00 - 20.00.
Bunătăți și decorațiuni pentru Paști
Peste 40 de amplasamente îi vor întâmpina pe cei care ne trec pragul cu preparate care mai de care mai apetisante și gustoase, dar și cu decorațiuni și articole de artizanat.
De la plăcinte și langoși, burgeri suculenți și dinede, până la brânzeturi, preparate din miere și bucate tradiționale, orice pofticios va găsi ceva pe placul său.
Iar dacă tot vorbim de delicii culinare, nu putem trece cu vederea preparatele dulci precum canolli, wafe sau cozonacul secuiesc umplut cu înghețată. Pe toate le vom putea gusta la Târgul de Paști!
Vom avea parte și de un colț de lectură în Cetate - căsuța cu cărți a celor de Cărturești. Aici, vizitatorii vor putea face un popas de relaxare, citind o carte sau savurând un ceai aromat.
Programul Târgului de Paști  de la Oradea
19-29 aprilie, Cetatea Oradea (Curtea Palatului Princiar)
Vineri - Luni, 12.00 - 22.00;
Marți - Joi, 14.00-21.00;
Programul complet de activități este disponibil pe www.targuldepastioradea.ro.
Târgul de Paști Oradea, ediția 2019, este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Muzeului Orașului Oradea și se desfășoară în Cetatea Oradea, în perioada 19-29 aprilie.
Parteneri: ZOO Oradea, Kaluna.
Ne găsiți online:
Facebook: https://www.facebook.com/targuldepastioradea/.
Eveniment dedicat: https://www.facebook.com/events/1217436538412756/.
Website: www.targuldepastioradea.ro
E-mail: turism@oradea.ro
(C.M.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:34 Ora de vară a Europei de Est