Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul 4/4 pentru prieteni - 4 aprilie 2019

Proiect inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România

Proiectul 4/4 pentru prieteni - 4 aprilie 2019

Pentru al doilea an consecutiv, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai" Bihor a făcut parte, în 4 aprilie 2019, din proiectul 4/4PentruPrieteni, inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, alături de American Councils for International Education.

Prin acest proiect, este onorată moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia s-au comemorat 51 de ani în 4 aprilie. Proiectul celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.
Lista activităților din județul Bihor cuprinde o vizită, donație de carte și lectură la Căminul de bătrâni Casa mea Eden din localitatea Șoimi, o lectură de poveste la Centrul de zi pentru copii Casa Luminii din localitatea Cefa (Asociația Mustard Seed România Jersey) și o lectură de poveste pentru copiii cu dizabilități de la Centrul de Educație Incluzivă Oradea.
Căminul pentru persoane în vârstă Casa mea Eden, din localitatea Șoimi
Voluntari: Ligia Mirișan, Luminița Moga, Doina Rusneac și Dorin Țenț
Reprezentanții Bibliotecii au făcut o donație de carte religioasă pentru biblioteca din cămin și au propus vizionarea unui film tematic în contextul Sărbătorilor pascale. De asemenea, echipa Bibliotecii s-a bucurat de revederea, la Centru, cu nepoata părintelui Arsenie Boca.
Asociația Mustard Seed România Jersey, Centrul de zi pentru copii Casa Luminii, din localitatea Cefa
Voluntari: Mariana Barna, Adelina Boga, Iolanda Demian
Copiii de la Centrul din Cefa, în mare parte proveniți din medii defavorizate, au participat la o oră de poveste organizată de reprezentanții Bibliotecii, Gărgărița morocănoasă și dulciurile oferite la final fiind deliciul zilei.
Centrul de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea
Voluntari: Georgiana Biriș și Delia Pantea
Filialele Decebal și Felix ale Bibliotecii Județene au organizat o oră de lectură la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, care promovează valori, drepturi și libertăți general umane, printre care: respectul individului și al individualității; respectarea drepturilor copilului; dreptul la șanse egale; libertatea cunoașterii, a gândirii și a exprimării; promovarea strategiilor de integrare și socializare a copiilor cu cerințe educative speciale; schimbarea mentalității referitoare la copii cu cerințe educative speciale și statutul lor în societate; dreptul la asociere. În acest context, ora de lectură propusă a fost urmată de un mic moment artistic pregătit de elevi.
Ligia Mirișan, managerul Bibliotecii, spune:
,,Ziua de 4 aprilie a devenit, pentru a doua oară, una cu semnificații aparte, a devenit una a voluntariatului, în cadrul acțiunii umanitare „4/4 pentru prieteni", organizate în colaborare cu Ambasada SUA și American Councils for International Education. Dacă, acum 51 de ani, Martin Luther King „avea un vis", astăzi visul de a fi mai buni și mai atașați valorilor umanitariste prinde contur tot mai pregnant. Iar Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai", prin gesturi calde și pline de dăruire, face aceste lucruri posibile, mai ales că ne aflăm într-o perioadă binecuvântată, cea a Postului pascal. Astfel, dovedim că suntem mai altfel și mai buni".
(C.M.)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul 4/4 pentru prieteni - 4 aprilie 2019.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:58 Ora de vară a Europei de Est