Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO”

Sâmbătă, s-a desfăşurat la Hotelul Termal din Băile Felix

Simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO”

Poveşti de viaţă, poveşti de primăvară în cadrul simpozionului „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO" organizat de Asociaţia CCSISEO şi desfăşurat la Hotelul Termal din Băile Felix.

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, s-a desfăşurat la Hotelul Termal din Băile Felix simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO", simpozion organizat de Asociaţia Clusterul de Cercetări Ştiinţifice, Inovare şi Studii Europene din Oradea (CCSISEO) în parteneriat cu Universitatea Agora din municipiul Oradea şi Cercetare Dezvoltare Agora.
Motto-ul simpozionului a fost acelaşi cu motto-ul Asociaţiei CCSISEO: „Eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți".
La simpozion s-a făcut remarcată prezenţa majorităţii membrilor Asociaţiei CCSISEO, a  artiştilor care au încântat publicul cu momente artistice diverse şi deosebite, precum şi prieteni dragi şi simpatizanţi ai asociaţiei din diverse colţuri ale ţării: Arad, Alba Iulia, Brad, Petroşani, Timişoara, Zalău, dar şi din afara ţării, mai precis din India.
Din sumarul simpozionului amintim:
primirea participanţilor şi welcome coffee;
prezentarea Asociaţiei CCSISEO de către preşedinta acesteia, Dziţac Simona, prin apelarea la conţinutul site-ului asociaţiei, precum şi provocarea de către directorul Departamentului de Marketing, Imagine, Comunicare şi Fundraising al Asociaţiei CCSISEO, Carmen Vasile, a fiecărui membru al asociaţiei de a se prezenta şi a se autocaracteriza prin intermediul a trei cuvinte;
susţinerea prelegerii „Paradigma Ubuntu" de către Ioan Dziţac, director al Departamentului de Relaţii cu Mediul Educațional Universitar al Asociaţiei CCSISEO;
susţinerea prelegerii „De la Computer la Artă. Raţionamentul unei activităţi diversificate", realizată de invitatul special al simpozionului, artistul digital arădean Marius Şucan;
poesis cu Elena Marica şi Cristian Şandro;
expoziţie de picturi realizate de Delia Şandro şi Marius Şucan;
pauză de socializare cu invitaţia participanţilor la servirea unei gustări;
în paşi de dans latino cu Denisa Fildan şi Etien Doboş, premiaţi cu locul I la Campionatul naţional în 2018 la categoria 16-18 ani, aceştia fiind antrenaţi la Clubul de dans sportiv „Stelele Dansului";
moment artistic cu Alexandrina Chelu;
muzică populară interpretată de micuţa Daria Seica;
o suită de jocuri populare prezentate de formaţia Datini din Bihor;
festum Asociaţia CCSISEO care a cuprins mai multe surprize: prezentarea proiectului Kapo de către Olivia Burtă, directorul Departamentului de educaţie pentru sănătate al Asociaţiei CCSISEO; o demonstraţie de Kangoo Jumps condusă de Daiana Dobraş alături de Olivia Burtă şi Carmen Vasile; o melodie interpretată de Carmen Vasile; antrenarea de către formaţia Datini din Bihor a celor prezenţi la dans şi voie bună; cinstirea cu şampanie şi tort a participanţilor la simpozion; acordarea diplomelor speciale şi de participare celor prezenţi; poze de grup; momente de relaxare în Băile Felix.
Adresez mulţumiri cu plecăciune respectuoasă tuturor participanţilor - invitaţi speciali, artişi, membri şi simpatizanţi ai Asociaţiei CCSISEO - pentru alegerea de a petrece împreună câteva ore dintr-o zi de weekend pentru a fi parte la un ,,simpozion altfel" l-aş numi, prin prisma momentelor, abordărilor, invitaţilor, prin prisma poveştilor de viaţă, a poveştilor de primăvară...
Sunt convinsă că am trăit împreună clipe memorabile.
Mulţumesc, de asemenea, personalului Hotelului Termal pentru amabilitate, Pizzeriei - restaurant Mamma Mia Don Felipe, tuturor participanţilor, precum şi celor care au contribuit la partea organizatorică a unui eveniment, pe care doar împreună l-am putut ridica la un nivel de excepţie.
Să ne dea Dumnezeu sănătate şi putere de a ne reîntâlni şi cu alte ocazii la fel de frumoşi, la fel de umani, la fel de implicaţi, la fel de sufletişti, la fel de dornici de revedere şi de colaborare!
La cât mai multe proiecte de excepţie pentru Asociaţia CCSISEO!
Detalii despre Asociaţia CCSISEO se pot vizualiza la adresa: https://www.ccsiseo.ro/
Preşedinte Asociaţia CCSISEO,
Simona Dziţac
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Simpozionul „Paradigma Ubuntu: reper moral pentru Asociaţia CCSISEO”.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:44:55 Ora standard a Europei de Est