Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

O nouă serie de elevi a depus jurământul militar la Şcoala ,,Avram Iancu” Oradea

Vineri,

O nouă serie de elevi a depus jurământul militar la Şcoala ,,Avram Iancu” Oradea

Vineri, 22 martie 2019, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, în prezenţa adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul chestor principal de poliţie Liviu Bute, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar de către cea de a 30-a serie de elevi declaraţi admiși în urma susţinerii examenului din sesiunea ianuarie 2019.

Cu această ocazie directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga, a transmis tinerilor elevi mesajul Ministrului Afacerilor Interne și a felicitat viitorii poliţişti de frontieră în numele conducerii Ministerului Afacerilor Interne.
,,Să nu uitați niciodată, așadar, promisiunea solemnă pe care o faceți astăzi în fața părinților, fraților și profesorilor voștri, de a vă desfășura întreaga carieră cu responsabilitate și în deplin respect față de lege!"
Domnul chestor principal de poliție Liviu Bute a transmis tinerilor elevi un mesaj în numele Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, a felicitat viitorii poliţişti de frontieră, exprimându-şi totodată încrederea în instituţie cu privire la formarea lor ca absolvenţi bine pregătiţi din punct de vedere profesional.
Cei 280 de elevi școlarizați la Oradea, care azi (vineri - n.n.) au depus jurământul militar, dintre care 121 de fete şi 159 de băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere din luna ianuarie 2019, examen la care au fost înscrişi 1.436 de candidaţi. Ziua depunerii jurământului militar este o zi importantă, atât pentru personalul şcolii, dar mai ales pentru tinerii elevi care trăiesc cu emoţie aparte acest moment înălţător.
Durata studiilor este și pentru această serie de un an, curricula de învăţământ fiind actualizată în funcţie de această perioadă de școlarizare, de cerinţele actuale ale beneficiarului, dar şi de experienţa acumulată din parteneriatele pe care instituţia noastră le are încheiate cu alte instituţii similare de învăţământ din Germania şi Ungaria.  
În această perioadă de pregătire elevii şcolii parcurg un proces de învăţământ modern, centrat pe formarea competenţelor din standardul de pregătire profesională. Pentru a-şi forma toate aceste competenţe au alături un corp de cadre didactice bine pregătite şi competente şi dispun de o bază material-didactică în continuă modernizare. De asemenea, elevii au la dispoziţie laboratoare de specialitate, o zonă de simulări tactice, laborator de limbi străine şi de informatică, laboratoare moderne cu acces permanent la internet, iar condiţiile de cazare sunt comparabile cu cele ale şcolilor de profil din Uniunea Europeană.
La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, veterani de război, reprezentanţi ai Episcopiei Ortodoxe Oradea, şefi şi directori ai instituţiilor care cooperează cu Şcoala Oradea şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii tinerilor elevi.
De asemenea, alături de noi au fost și de această dată delegații ale structurilor cu care școala noastră colaborează și anume delegația Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al Republicii Moldova, condusă de domnul Sergiu Lazari, delegația Școlii Medii de Ordine Publică Szeged-Ungaria, condusă de domnul maior Ferenc Koczo și delegația Centrului de Formare Polițienească de Bază din Sremska Kamenica - Serbia, condusă de domnul Dragan Mrdalj.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu cei apropiaţi, care au venit din toate colţurile ţării pentru a le fi alături în acest moment important din cariera lor.
Comisar-şef de poliţie Micheş Eugen
purtător de cuvânt
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: O nouă serie de elevi a depus jurământul militar la Şcoala ”Avram Iancu” Oradea. 

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 01:27:36 Ora standard a Europei de Est