Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O nouă serie de elevi a depus jurământul militar la Şcoala ,,Avram Iancu” Oradea

Vineri,

O nouă serie de elevi a depus jurământul militar la Şcoala ,,Avram Iancu” Oradea

Vineri, 22 martie 2019, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, în prezenţa adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul chestor principal de poliţie Liviu Bute, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar de către cea de a 30-a serie de elevi declaraţi admiși în urma susţinerii examenului din sesiunea ianuarie 2019.

Cu această ocazie directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga, a transmis tinerilor elevi mesajul Ministrului Afacerilor Interne și a felicitat viitorii poliţişti de frontieră în numele conducerii Ministerului Afacerilor Interne.
,,Să nu uitați niciodată, așadar, promisiunea solemnă pe care o faceți astăzi în fața părinților, fraților și profesorilor voștri, de a vă desfășura întreaga carieră cu responsabilitate și în deplin respect față de lege!"
Domnul chestor principal de poliție Liviu Bute a transmis tinerilor elevi un mesaj în numele Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, a felicitat viitorii poliţişti de frontieră, exprimându-şi totodată încrederea în instituţie cu privire la formarea lor ca absolvenţi bine pregătiţi din punct de vedere profesional.
Cei 280 de elevi școlarizați la Oradea, care azi (vineri - n.n.) au depus jurământul militar, dintre care 121 de fete şi 159 de băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere din luna ianuarie 2019, examen la care au fost înscrişi 1.436 de candidaţi. Ziua depunerii jurământului militar este o zi importantă, atât pentru personalul şcolii, dar mai ales pentru tinerii elevi care trăiesc cu emoţie aparte acest moment înălţător.
Durata studiilor este și pentru această serie de un an, curricula de învăţământ fiind actualizată în funcţie de această perioadă de școlarizare, de cerinţele actuale ale beneficiarului, dar şi de experienţa acumulată din parteneriatele pe care instituţia noastră le are încheiate cu alte instituţii similare de învăţământ din Germania şi Ungaria.  
În această perioadă de pregătire elevii şcolii parcurg un proces de învăţământ modern, centrat pe formarea competenţelor din standardul de pregătire profesională. Pentru a-şi forma toate aceste competenţe au alături un corp de cadre didactice bine pregătite şi competente şi dispun de o bază material-didactică în continuă modernizare. De asemenea, elevii au la dispoziţie laboratoare de specialitate, o zonă de simulări tactice, laborator de limbi străine şi de informatică, laboratoare moderne cu acces permanent la internet, iar condiţiile de cazare sunt comparabile cu cele ale şcolilor de profil din Uniunea Europeană.
La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, veterani de război, reprezentanţi ai Episcopiei Ortodoxe Oradea, şefi şi directori ai instituţiilor care cooperează cu Şcoala Oradea şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii tinerilor elevi.
De asemenea, alături de noi au fost și de această dată delegații ale structurilor cu care școala noastră colaborează și anume delegația Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al Republicii Moldova, condusă de domnul Sergiu Lazari, delegația Școlii Medii de Ordine Publică Szeged-Ungaria, condusă de domnul maior Ferenc Koczo și delegația Centrului de Formare Polițienească de Bază din Sremska Kamenica - Serbia, condusă de domnul Dragan Mrdalj.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu cei apropiaţi, care au venit din toate colţurile ţării pentru a le fi alături în acest moment important din cariera lor.
Comisar-şef de poliţie Micheş Eugen
purtător de cuvânt
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: O nouă serie de elevi a depus jurământul militar la Şcoala ”Avram Iancu” Oradea. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:57 Ora de vară a Europei de Est