Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cel mai mare concurs de IT vine în Oradea în perioada 5 - 7 aprilie

HackTM

Cel mai mare concurs de IT vine în Oradea în perioada 5 - 7 aprilie

HackTM, cel mai mare concurs de IT din România, se va desfășura anul acesta la Oradea în perioada 5 - 7 aprilie.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor pasionate de IT, atât celor deja active din domeniu, cât și studenților și elevilor. Fiind un eveniment deschis, se încurajează idei de proiecte care să testeze creativitatea și capacitatea de inovare a participanților.
La Oradea evenimentul este organizat de Asociația Banat IT în parteneriat cu Oradea Tech Hub, Primăria Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației si Departamentul de Calculatoare si Tehnologia Informației din cadrul Universității Oradea.
După cinci ediții organizate la Timișoara, unde anul trecut s-au reunit 700 de programatori, designeri și ingineri, hackathon-ul de software și hardware așteaptă entuziaștii de tehnologie la Sala de Sport a Universității din Oradea.
În prima seară participanții vor expune ideile de proiecte și vor caută coechipieri. După formarea echipelor, participanții vor lucra aproximativ 48 de ore la proiectele lor și vor concura pentru câștigarea premiilor puse la dispoziție de organizatori. Echipele pot beneficia și de ajutorul unor mentori cu experiență în rezolvarea rapidă a problemelor tehnice. Organizatorii asigură totul de la cafea la mâncare și chiar și o zonă de relaxare și dormit, așa încât participanții să aibă toate condițiile să realizeze aplicații de succes.
Perioada de desfășurare a hackathon-ului va fi de două zile de activități creative, timp în care echipele înscrise vor avea șansă să își dezvolte proiectele prezentate. Evenimentul se va finaliza cu o festivitate de încheiere unde câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii pentru cele mai originale proiecte, în urma evaluărilor realizate de către specialiști în domeniu, precum și cu alegerea proiectului care va fi desemnat ca marele câștigător al HackTM Oradea.
Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul oradea.hacktm.ro și pe pagina de Facebook HackTM.
Parteneri: Code4Romania, ITSchool
Sponsori: FEV și Mobiversal.
Ce este un hackathon?
Un hackathon este un maraton de programare sau creație în domeniul tehnic. Provenit prin alăturarea cuvintelor ,,hacking" și ,,marathon" din limba engleză, se referă la un eveniment în care se realizează proiecte în cel mai scurt timp posibil. Cu toate că termenul ,,hacking" are conotații negative în media, acesta înseamnă de fapt găsirea unor soluții nonconformiste într-un timp limitat.
Ce fel de proiecte se pot dezvolta?
În trecut participanții au dezvoltat diverse aplicații, de la jocuri la roboți, aplicații de detecție a ambroziei sau de monitorizare a calității vieții.
La HackTM Oradea vor fi premiate cele mai bune proiecte de software și de hardware, și se va acorda premiul și pentru cel mai bun design. Mai mult, cu sprijinul Primăriei Oradea, participanții vor putea contribui la aplicații pentru orașul nostru.
Despre Asociația Banat IT
Înființată de către un grup de profesioniști din domeniul IT, Asociația Banat IT este una dintre cele mai reputate organizații ale sectorului tech din vestul României. Banat IT se preocupa de crearea conexiunilor între membrii comunității IT, promovarea sectorului tech local și crearea de oportunități pentru toți membrii comunității.
Anna Boros
președinte Banat IT

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:02 Ora de vară a Europei de Est