Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

De Ziua Mamei

În cadrul proiectului educativ „Elevii de azi, dascălii de mâine”,

De Ziua Mamei

În preajma zilei de „8 Martie", elevele clasei a X-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan" Oradea, profilul pedagogic, specializarea învățători- educatoare, au desfășurat o activitate deosebit de plăcută și emoționantă cu copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 și Grădinița cu Program Normal Nr. 2 din Sîntandrei.

          Activitatea practică intitulată „De Ziua Mamei" este inclusă în proiectul educativ local „Elevii de azi, dascălii de mâine", proiect care vizează stabilirea  relaţiilor de colaborare între elevii colegiului nostru şi copiii de la G.P.P. Nr.1 și G.P.N. Nr. 2 din Sîntandrei, prin diferite activităţi cultural-artistice și practice, stabilindu-se legături strânse de prietenie între aceștia.
            Proiectul a luat naștere din dorința de a aduce în atenția viitorilor educatori, importanța pe care parcursul educațional, manifestat în diverse forme, îl poate avea asupra fiecărui individ. Accentul cade pe rolul educației în devenirea umană, importanța științelor educației în formarea elevilor, motivația pentru implicarea în propria învățare, precum și formarea deprinderilor autonome de învățare, ca parte a unui proces permanent. Urmărim ca elevii de la profilul pedagogic să identifice principalele forme și mijloace ale educației, efectele benefice ale acestor activități asupra evoluției lor ca viitori dascăli, conștientizând totodată importanța educației în formarea și dezvoltarea personalității educabilului. Scopul proiectului este fluidizarea demersurilor educaționale comune ale cadrelor didactice, ale elevilor și ale copiilor din instituțiile partenere, prin armonizarea metodelor didactice dintr-o perspectivă duală de analiză și sinteză, prin deschiderea spre diversitate culturală și artistică. Obiectivele principale sunt realizarea schimbului de experienţă între cadrele didactice, dezvoltarea capacității  de gândire activă, divergentă, critică și imaginativă a copiilor, însușirea unor noi metode activ-participative de către elevii practicanți, precum și asimilarea unor modalități de acțiune care vor permite deschidere, flexibilitate şi mobilitate în activitatea cu copiii.
           La activitate au participat 10 eleve din clasa a X-a A, distribuite în perechi la două grupe mari, o grupă mijlocie, o grupă combinată și o grupă mică. Sub atenta coordonare a d-nei prof. de pedagogie, psihologie și practică pedagogică Dima Felicia, elevele au pregătit  materiale necesare pentru confecționarea diferitelor felicitări de 8 Martie, respectând particularitățile de vârstă ale preșcolarilor. Receptivi și entuziasmați, copiii au răspuns pozitiv la solicitările elevelor practicante, reușind să îndeplinească toate sarcinile de lucru. 
            Mulțumim doamnelor educatoare pentru căldura sufletească cu care ne-au primit, pentru buna organizare a colectivelor de copii și pentru tactul pedagogic de care au dat dovadă în  îndrumarea viitoarelor cadre didactice.
                                                                   Prof. diriginte Ganea Daniela
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: De Ziua Mamei.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:24 Ora de vară a Europei de Est