Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești

,,INTERNATIONAL SCHOOL AWARD, BRITISH COUNCIL ON LINE 2019”

La Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești

Curiozitatea naturală a copiilor de a descoperi lumea este una dintre cele mai puternice motivații pentru a învăța despre situația istorică, politică, socio-ecomică și culturală a elevilor din alte țări.

Pe această cale, în anul şcolar 2018-2019 la Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești se desfășoară proiectul ISA „International School Award, British Council on line", derulat în parteneriat  cu Government Boys Secondary School Jajjah Abbasian, Khanpur, Rahim yarkhan, Punjab, Pakistan.
Este pentru prima dată când la nivelul școlii noastre se desfășoară un astfel de proiect, bazat pe schimbul de experiență între școli pe plan internațional. Pe această cale îi mulțumim partenerului nostru din Pakistan, coordonator ISA, Muhammad Idrees pentru că ne-a acceptat în proiect în ciuda faptului că ne aflăm la o distanță foarte mare.
Temele abordate în proiect au o paletă bogată, oferind posibilitatea de a desfășura  multe activități interesante și provocatoare, menite să îmbogățească cunoștințele elevilor și dascălilor implicați la nivel internațional. Totodată prin desfășurarea acestor activități le oferim elevilor noștri posibilitatea de a cunoaște culturile, valorile  și metodele de învățare-predare ale altor țări cum ar fi Pakistan.
Activitățile desfășurate până acum, ,,Our culture" și ,,Parts of flowers" au avut un mare impact atât la nivelul școlii noastre cât și al partenerilor noștri din Pakistan. Am făcut schimb de poze din timpul celor două activități. De subliniat este faptul că am fost cuprinși de emoție să observăm la partenerii noștri cu câtă pasiune și dragoste ne-au primit în proiect având posibilitatea să împărtășim valorile și culturile țărilor noastre .
Cadrele didactice implicate la nivelul școlii noastre în proiectul internaţional sunt: prof. Vesa Titiana-Laura - coordonator, prof. Muțiu Simona - director, prof. Ciuciu Olimpia-Viorica,   Blaga Adriana, Fericeanu Claudia, Corbu Mirela, Farc Neli Romana și Gabor Laura. Este de apreciat faptul că împreună cu elevii,  echipa de proiect a desfășurat  activităţi cu specific tradițional în vederea popularizării identității culturale la nivel internațional în cadrul temei ,,Our culture", iar în cadrul temei ,,Parts of flowers", elevii au învățat părțile unei flori atât în limba română cât și în limba engleză, realizând în diverse tehnici (tehnica șervețelului, pictură pe pânză de canvas, origami, machete) o multitudine de lucrări.
La sfârşitul fiecărei activități a proiectului, fiecare profesor cu grupul său de elevi a realizat prezentări/poze ce însumează munca lor. Acestea au fost  prezentate coordonatorului Muhammad Idrees prin intermediul email-ului și a unor rețele de socializare. La rândul său, domnul Muhammad Idrees ne-a făcut cunoscute activitățile lor. Atât reacția noastră cât și a partenerilor a fost uimitoare, bucurându-ne de ceea ce aveam să vedem și să aflăm.
Impactul acestor activități asupra elevilor și cadrelor didactice s-a materializat prin creșterea inițiativei de a cunoaște mai mult despre tema proiectului și despre parteneri, prin îmbunătăţirea competenţelor de comunicare şi lucru în echipă, dezvoltarea potenţialului creativ al elevilor prin activităţile propuse în cadrul proiectului; dezvoltarea competenţelor civice, digitale, și nu în ultimul rând competenţele de comunicare în limba română şi limba engleză.
Cu același entuziasm pe care l-am avut la începutul derulării proiectului, pornim spre învățare, explorare, curiozitate  și comunicare în desfășurarea următoarelor teme.
Prof. Vesa Titiana-Laura
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: La Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:01 Ora de vară a Europei de Est