Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O educaţie internațională la ,,Nicolae Bolcaș” Beiuș

Proiect Internaţional School Award

O educaţie internațională la ,,Nicolae Bolcaș” Beiuș

Proiectul Internaţional School Awards sărbătoreşte învățământul, predarea, comunitatea, îngrijirea pastorală, conducerea și inițiativele strategice la școlile internaționale.

Acestea oferă școlilor internaționale posibilitatea de a împărtăși cele mai bune practici, eforturi creative, participarea comunității și inovarea. Premiul Internaţional, această acreditare recunoscută la nivel global, ne ajută să ne îmbogățim învățarea și să ne îmbunătățim predarea prin îndrumarea activităților noastre internaționale de învățare, de la introducerea educației internaționale în curriculum la încorporarea acesteia în cultura școlii.
Educația internațională îmbogățește predarea și învățarea. Introduce educatorii la noi practici și perspective, continuând dezvoltarea lor profesională și ridicând standardele de predare. Oferă tinerilor o fereastră în diferite culturi și țări, ajutându-i să se dezvolte ca cetățeni responsabili la nivel mondial.
Premiul pentru Școala Internațională oferă un cadru de susținere și motivare pentru a ne ghida activitățile de învățare internaționale și ne ajută să obținem recunoașterea pentru activităţile noastre internațională în curs de desfășurare. El poate sprijini școlile în orice etapă a călătoriei lor internaționale și poate fi adaptat la orice curriculum.
În luna februarie, în cadrul proiectului ISA, implementat la Liceul Vocaţional Pedagogic, Beiuş şi coordonat de dna. prof. Hădărean Diana, sub egida şcolii Government Boys Secondary School Jajjah Abbasian, Khanpur, Rahim Yarkhan, Punjab Pakistan, proiect coordonat de prof. Muhammad Idrees,  dle profesoare Marian Magdalena şi Maroneac Monica au realizat activităţi de limbă străină, Benefits of  Learning Foreign Languages - Beneficiile învăţării limbilor străine.
La clasa a IV-a, coordonată de dle. profesoare Hădărean Diana şi Maroneac Monica, copiii au vorbit în limba engleză, au transmis mesaje copiilor din Pakistan, au cântat în engleză, au vorbit în germană, spaniolă şi franceză.
Dna prof. Marian Magdalena a realizat o activitate de patriotism în care a urmărit ca elevii să definească corect termenul ,,patriotism'', să stimuleze interesul elevilor faţă de propria ţară, să-i fac să vorbească frumos despre ţara lor, să fie distractive.
Ora a debutat cu proverbul  ,,Casa ta e acolo unde ţi-e inima".
Elevii au fost rugaţi să definească termenul de patriotism din punctul lor de vedere. Iată ce au găsit: Patriotism înseamnă să-ţi aperi ţara întotdeauna şi să-ţi susţii Guvernul atunci când o merită. Elevii au fost rugaţi să se gândească la adjective care să înceapă cu literele din numele ţării, România, adjective care să reprezinte trăsături morale .
Calităţile găsite sunt: respectuos, optimist, matur, ambițios, nobil, inventiv, adaptabil. S-a evidenţiat faptul că românii dispun de aceste calităţi şi de fiecare dată, elevii şi-au susţinut punctul de vedere,  motivându-şi alegerile.
Elevii au vorbit frumos despre ţara lor, oferind informaţii care acoperă multe arii curriculare: istorie,  geografie, literatură, artă, ştiinţe.    
Prof. coordonator Hădărean Diana

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 22:37:20 Ora de vară a Europei de Est