Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Oradea donează o pâine”

Începem prin a mulțumi tuturor oamenilor implicați în acest proiect

,,Oradea donează o pâine”

Înainte de toate, începem prin a mulțumi tuturor oamenilor implicați în acest proiect "Oradea donează o pâine". Avem în grup psihologi, jurnaliști, studenți, oameni care lucrează în diverse domenii de activitate, suntem diferiți, dar ne unește acest sentiment, bunătatea. Aceștia din puținul lor au pus mână de la mână pentru a oferi celor în nevoi un minim existențial: o pâine, în prima ediție din 22 ianuarie 2019.

Pe cât de nesemnificativ poate părea o pâine, ne-am dat seama că pentru mulți înseamnă enorm. Sunt oameni care nici măcar acea pâine nu și-o permit. Și da, trăim în 2019 însă ne confruntăm totuși cu această realitate.
Proiectul „Oradea donează o pâine" se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine aducând-o în punctele de distribuție și aceia care au o necesitate oprindu-se a-și lua o pâine din cutia amplasată în aceste puncte.
Pentru acest început al ediției ne bucurăm că oamenii au răspuns pozitiv invitației noastre. Pe lângă cele 150 de pâini pregătite de organizatori în cele trei locații, bucuria trăită în acea zi trebuie împărtășită spunându-vă că acele cutii ba se goleau, ba se umpleau de la minut la minut.
Ne dorim ca acest proiect să fie unul cu o ritmicitate lunară pentru a putea ajuta cât mai mulți oameni, familii, copii etc. În acest sens invităm în continuare populația orădeană să ofere în măsura posibilității acest minim existențial, o pâine, celor aflați cu adevărat în nevoie.
La încheierea evenimentului, cu toate pâinile rămase din ajutorul oferit am decis ca o parte din acestea să le donăm azilului de bătrâni din zona Episcopia cât și tinerilor și oamenilor ce s-au aciuit la conductele de pe Strada Shakespeare, aceștia fiind foarte fericiți, mulțumindu-ne în repetate rânduri pentru acest act de binefacere.
Poate nu ne putem da seama cât de mult înseamnă o simplă pâine pentru cineva în nevoie dar vă spunem sincer și din suflet că și noi cu emoție am descoperit realitatea văzând acei oameni care pe fracțiune de secundă au desfăcut punga pâinii și au început să mănânce înghițind cu sughițuri deoarece în acea zi a fost prima lor bucată de pâine.
Mână de la mână, atât cât putem și cât avem chiar de nu reușim să schimbăm în totalitate această lume însă putem încerca să o lăsăm mai bună decât am găsit-o.
Fiecare ajutor primit a însemnat enorm și vă mulțumim pentru dăruire. Reamintim că se poate ajuta cu pâine/proiect însă totul organizat, toți aceia care doresc se pot implica și voluntari cu cât suntem mai mulți cu atât mai bine, implicarea contează. Orice ajutor indiferent care ar fi el, este bine venit și îl așteptăm la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau puteți să ne scrieți pe pagina de facebook https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/ 
Să nu încetăm niciodată să trecem nepăsători.
Povestea continuă apreciind deschiderea autorităților locale, o nouă ediție este pregătită pentru luna februarie, în curând revenim cu data următorului eveniment.
Echipa,
Oradea donează o pâine

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:59 Ora de vară a Europei de Est