Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mai aproape de Eminescu!

La Școala Gimnazială Nr.1 Sălişte de Vaşcău

Mai aproape de Eminescu!

Când vreme trece, vreme vine, încercăm să ne amintim de cel ce reprezintă expresia integrală a sufletului românesc, de poetul nepereche a cărui operă învinge timpul așa cum afirma criticul George Călinescu.

Luceafărul poezii românești, poet național și universal, Eminescu exprimă cel mai bine și cel mai complet spiritualitatea românească, iar noi încercăm an de an să ni-l aducem mai aproape desfășurând activități diverse prin care să îl omagiem așa cum se cuvine.
 Elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Sălişte de Vaşcău au celebrat anul acesta  evenimentul ce marchează ziua marelui Eminescu, dar și ziua culturii, participând la activitățile desfăşurate pe parcursul unei întregi săptămâni prin proiectul sugestiv denumit Mai aproape de Eminescu, avându-i alături pe doamna director Meza Mirela și profesorii Terme Alexandra şi Blaj Andrei. Proiectul s-a derulat în perioada 14-18 ianuarie 2019, elevii participând zilnic la activităţi dedicate omagierii marelui poet, precum realizarea unei mici expoziții de carte, urmată de prezentarea unui PowerPoint interesant despre biografia şi opera poetului. În celelalte zile care au urmat elevii au audiat poezii eminesciene cunoscute, au vizionat animația 3D  ,,Luceafărul" realizată de Ion Cebotari, un film ce face mai ușor de înțeles minunatul poem sau au recitat unele dintre cele mai frumoase poezii eminesciene realizând și câteva desene inspirate. Deși pare greu de crezut copiii încă mai îndrăgesc poeziile lui Eminescu și le recită cu multă plăcere. Printre aceste activități elevii au pătruns chiar și în tainele scrisului cu pana de gâscă înmuiată în cerneală pentru a vedea cu câtă trudă se scria cu secole în urmă.
 Activitatea s-a finalizat prin participarea la un concurs de cultură generală ce a vizat cunoștințe despre marele poet, iar elevii s-au întrecut în răspunsuri surprinzând prin entuziasm, receptivitate și dorință de cunoaștere. Suntem convinși că momentele desfăşurate în această săptămână au atins sufletul și mintea copiilor motivându-i pentru a citi mai des și mai mult.
Profesor Terme Alexandra

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:08:30 Ora de vară a Europei de Est