Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Petale-n vânt”, ediţia a IV-a

Proiectul de caritate și voluntariat

„Petale-n vânt”, ediţia a IV-a

Proiectul educaţional de caritate și voluntariat „Petale-n vânt", înscris în CAEN 2018/2019 urmărește realizarea unor acțiuni de cunoaștere pragmatico-experimentalo-tactilă, organizate, sub forma unor ateliere de lucru, în vederea confecționării unor produse handmade prin diferite tehnici, cu scopul de a oferi sprijin financiar unei instituții social-comunitare și de a promova necesitatea ȋnțelegerii modului pragmatic de abordare a educației nonformale.

Organizatorul proiectului este Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău. În cadrul proiectului, obiectivele propuse sunt:
să ofere elevilor participanți o variantă recreativă și educativă de a petrece timpul liber, dezvoltându-le spiritul artistic și critic;
să orienteze elevii spre activități sociale și de colectiv, pledând pentru petrecerea timpului în aer liber și îndepărtându-i de activitățile de tip ,,indoor";
să fie o formă de apreciere a celor care își dedică timpul liber ajutorării altora;
prin participarea directă, să ofere participanților ocazia de a socializa și de a se forma ca echipă puternică, în vederea realizării unor noi ediții/ediții ulterioare ale proiectului.
Proiectul se adresează elevilor din învățământul preuniversitar (ciclurile primar, gimnazial și liceal) din unitățile de învățământ partenere.  În perioada ianuarie-februarie 2019, va avea loc prima etapă de calificare și de selecție.
Activitățile programate în această ediție sunt: Târgul de Crăciun și/sau de Paști; Simpozionul; Concursul național;
Sunt parteneri în proiect 87 de instituții de învățământ din 16 județe, astfel: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Suceava, Satu-Mare, Sălaj.
Pentru Târgul de Crăciun, elevii C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd, structură a C.S.E.I. „Orizont", coordonați de prof. psihoped. Alin Crețu, care a pus la dispoziție materialele necesare, au realizat obiecte handmade vândute în cadrul expoziției-târg din localitate.
De asemenea, elevi ai Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller" Oradea, sub coordonarea prof. consilier școlar Crina Crețu, și elevi ai Liceului cu Program Sportiv „Bihorul", coordonați de prof. Simona Zau, au fost extrem de harnici, participând în cadrul atelierelor de confecționare a decorațiunilor și obiectelor de Crăciun. Acestea au avut un real succes în cadrul târgurilor caritabile de Crăciun, în cadrul școlilor. Sumele obținute urmează a fi direcționate către beneficiarul direct asumat prin proiect, în cadrul Conferinței de închidere.
Psiholog Alin Crețu
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Petale-n vânt”, ediţia a IV-a

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:19:56 Ora de vară a Europei de Est