Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Sufletul nostru se topește în inimile celor pe care îi ajutăm”

Gala Voluntarilor Uniunii Femeilor Bihor Oradea, 2018

,,Sufletul nostru se topește în inimile celor pe care îi ajutăm”

Uniunea Femeilor Bihor Oradea, a cărei președintă de onoare este d-na ing. Miorița Săteanu - Cetățean de Onoare al Municipiului Oradea și membră a Parlamentului Seniorilor României, și-a premiat voluntarii pentru implicarea, dedicarea şi pasiunea acestora, în asumarea și îndeplinirea misiunilor sociale de care județul Bihor are atâta nevoie.

Activitatea a avut loc în eleganta sală mare a Primăriei Oradea, potrivită pentru un eveniment de o asemenea anvergură, unde au fost aplaudați cei care prin exemplul personal au susținut mișcarea de voluntariat.
În deschiderea evenimentului, Corul „General Traian Moșoiu" a interpretat mai multe colinde.
U.F.B.O., care în acest an a împlinit 25 de ani în activități, a dorit să salute eforturile membrilor și partenerilor, precum și inițiative și atitudini civice personale în mai multe domenii: educațional, cultural, social, sănătate și mediu.
S-a subliniat că este necesar să se continue alocarea de resurse, să se extindă conștientizarea și eliminarea stigmatizării, precum și exprimarea solidarității cu persoanele care trăiesc în condiții improprii.
Cu prilejul galei, voluntarii și organizația au avut ocazia de a celebra munca lor în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunității locale.
S-a subliniat faptul că activităţile au fost făcute cu entuziasm şi cu drag din dorinţa de a aduce o schimbare pozitivă în comunitate. A fost reliefată umanitatea şi bunăvoinţa între oameni, deoarece singurul lucru care ne poate schimba este bunătatea, simplă, trăită cu emoții şi oferită fără prea multe aşteptări.
Angela Pop, președinta U.F.B.O., a precizat: „În fiecare an, gala oferă o binemeritată recunoaştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia, talentul, cunoștințele și abilitățile lor în folosul altora, aducând astfel o schimbare pozitivă și un impact de durată în construirea unei comunități mai bune. Este, pur şi simplu, o altă faţă a judeţului Bihor, pe care am ales să o facem cunoscută pentru a le arăta oamenilor câte lucruri bune se întâmplă zilnic lângă ei. Avem convingerea că vom continua şi în 2019 activităţile de voluntariat, poate, la o scară mai mare ca până acum. Mulţumirile noastre se îndreaptă şi către mass-media locală, care ne-a susţinut de-a lungul anilor".
Printre premiați s-au numărat: cântăreața de muzică populară Florica Zaha, bibliotecar Delia Pantea, psiholog Alin Crețu, profesor Manuela Clinte, profesor Claudia Pantea, profesor Otilia Filip, profesor Nicoleta Maghiar și poeta Teodora Coloja.
Psihologul Alin Crețu a spus: „Forma o dă U.F.B.O., iar fondul îl reprezintă oamenii. Calitatea de membru al U.F.B.O. mi-a oferit ocazia de a cunoaște mulți oameni, de a vedea cum trăiesc și de a afla direct de la ei modalitatea cea mai bună în care pot fi ajutați. Am putut participa în calitate de expert la evenimentele organizate în parteneriate, ca de exemplu la: Conferința L.G.B.T.I.Q. de la Berlin, Germania - unde am reprezentat România, la Proiectul Internațional Green Network România - de ecologizare a malurilor Râului Crișul Repede și Cursul pentru voluntari de îngrijiri paliative din localitatea Tăut". Sufletul nostru se topește în inimile celor pe care îi ajutăm; acei oameni rămân astfel amprentați cu bunăvoință. Putem transmite cunoștințele de specialitate și informațiile și fără tehnologie, lucru care reprezintă un imens avantaj, deoarece nu peste tot există echipamentul specific necesar. Psihodrama mă ajută foarte mult, în acest sens. Fiecare persoană din organizație este o resursă foarte importantă, fiecare este valoros în felul său și poate tocmai de aceea a venit momentul să ne gândim a scrie o carte despre U.F.B.O., care să cuprindă lucrurile pe care le facem, motivațiile pe care le avem și experiențele dobândite. Poate fi o temă de reflecție".
În încheierea galei, participanții au interpretat mai multe colinde.
Psiholog Alin Crețu
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Sufletul nostru se topește în inimile celor pe care îi ajutăm”

Trimite email
luni, 7 aprilie 2025, 10:08:10 Ora de vară a Europei de Est