Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Serbarea elevilor CSEI Nr. 1, Tileagd

Moș Crăciun a fost prezent și la

Serbarea elevilor CSEI Nr. 1, Tileagd

Elevii de la Tileagd, la fel ca toți ceilalți copii, au dorit să simtă spiritul sărbătorii. Până să vină Moșul cel drag, au realizat lucrări de artizanat, au colindat și au interpretat poezii.

Atmosfera de Crăciun ne aduce întotdeauna bucurie. Celor mari ne amintește de copilărie, de momentul împodobirii bradului, și nu în ultimul rând de venirea Moșului.
Profesorii psihopedagogi, profesorii educatori și instructorii educativi - Mărioara Cipleu, Ioana Petrica, Laura Petruț, Lucia Romanschi, Carmen Fetea, Vigh Kinga, Ionel Lup - au împodobit școala, apoi au gătit bradul cu obiectele realizate de către copii: steluțe argintii, globulețe, reni și luminițe, întregind atmosfera de poveste. Profesoarele Simona Herlaș, Paula Bologa și Andra Pop, împreună cu elevii claselor a V-a, a VII-a și a VIII-a, au realizat un moment înălțător, interpretând colinda „Domn, domn să înălțăm". Elevii clasei a III-a, coordonați de prof. Lucica Sârbu, au fost la superlativ cu piesa „Creștini, Crăciunul a sosit!" Colinda „Galbenă gutuie" a elevilor clasei a IV-a, prof. Kovacs Ana, a încântat  publicul. Următoarea piesă a fost „Iată vine Moș Crăciun", coordonată de către profesoarele Eugenia Deac, Silvis Petroi și Florins Mal, împreună cu elevii claselor a IV-a și a V-a. Doamnele profesoare Tamara Constantin și Cristina Bulgaru, coordonatoarele elevilor clasei pregătitoare și clasei I, au prezentat momentul  intitulat „Renul lui Moș Crăciun". „Spiridușii Moșului", coordonați  de prof  Ana Alb și psiholog Alin Crețu au lucrat pe ateliere.
La final, domnișoara directoare Angela Marușca și domnul director adjunct Ervin Călinescu au felicitat participanții pentru modul deosebit în care au desfășurat serbarea, făcându-le urări de sărbători.
Bucuria cea mare a venit din partea Moșului care a oferit cadouri. Întreaga serbare a fost prezentată în versuri de prof. Otilia Urs.
Psiholog Alin Crețu
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Serbarea elevilor CSEI Nr. 1, Tileagd

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:22:58 Ora de vară a Europei de Est