Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Primiți cu colindul?”

Cu daruri de Sfintele Sărbători

„Primiți cu colindul?”

„A-ţi învăţa copiii să facă binele înseamnă a le lăsa moştenirea cea mai preţioasă". (Mantegazza)

În ziua de 18 decembrie 2018, copiii din clasa a II-a, de la Școala Gimnazială ,,Nestor Porumb" din Tulca, au bătut pentru al treilea an consecutiv la porțile  Centrului de îngrijire a persoane vârstnice, al Asociației ,,Smile" din Salonta, întrebând: „Primiți cu colindul?"
Proiectul de voluntariat ,,Suflet pentru suflet"
În acest an, am fost însoțiți și de colegii noștri mai mici, elevii claselor pregătitoare. Activitatea am desfășurat-o în cadrul proiectului de voluntariat ,,Suflet pentru suflet", proiect pe care l-am derulat în perioada13-19 decembrie 2018, coordonat de doamnele prof. Iga Sanda Mariana, Zubașcu Mădălina și Cicortaș Nicoleta.
Realitatea socială în care trăim prezintă o paletă întreagă de situaţii în care oameni, independent de voinţa lor, au ajuns singuri, neputincioşi şi aparent uitaţi de societate. Din această categorie fac parte persoanele de vârsta a treia care şi-au găsit alinarea sufletească în centrele de îngrijire şi asistenţă destinate lor. Ajunşi acolo din diverse motive, ei nu au uitat să zâmbească, să trăiască, deşi de multe ori din amintiri şi să spere că cei dragi lor îi vor vizita. În zilele Crăciunului şi în general de sărbători, când familiile se reunesc, aceşti oameni suferă cel mai mult, deoarece în sufletul lor apasă sentimentul solitudinii şi al abandonului, poate cel mai dureros dintre toate celelalte. Și acești oameni sărmani, din punctul nostru de vedere, merită atenție și bucurii din partea noastră, a societății, măcar de Sfintele Sărbători; să fie înconjuraţi cu dragoste, să li se arate că avem nevoie de înţelepciunea lor şi că nu au fost uitaţi şi/sau abandonaţi, trecuți la index. Dacă vom avea grijă de bătrânii care sunt ai noştri, ai tuturor, atunci, copiii noştri vor fi mai buni, mai sensibili, mai umani, şi vor aprecia înţelepciunea poporului român; copiii vor zburda mai voioși prin iarba fragedă, admirând și ascultând cântecul păsărilor în luncă, iar peştii jucăuși ne vor zâmbi din apele limpezi!
Haideți să fim mai buni și să iubim mai mult!
Profesor Iga Sanda Mariana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: „Primiți cu colindul?”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:57 Ora de vară a Europei de Est