Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Muzeul Orașului Oradea și identitatea sa vizuală

Setul de elemente grafice

Muzeul Orașului Oradea și identitatea sa vizuală

Muzeul Ora­șului Oradea anunța lansarea identității vizuale ­și setul de elemente grafice care vor fi utilizate în cadrul tuturor acțiunilor de promovare, informare ș­i prezentare.

Identitatea vizuală a fost creată pentru a da valoare, aspect ­și formă unitară Muzeului Oraș­ului Oradea, localizat în Cetatea Oradea, ș­i tuturor secțiilor care s-au lansat sau se vor lansa în anii care urmează.
Odată cu lansarea noii identități, Muzeul Oraș­ului Oradea se aliniază cu instituțiile similare din Europa nu numai ca imagine, ci ­și ca nume. Pentru o comunicare facilă atât în limba română, cât ­și în limba engleză, noua identitate a muzeului are în centrul său acronimul MoO, Museum of Oradea fiind numele sub care vor fi create elementele de comunicare de circulație internațională, la târgurile de turism sau la conferințele muzeale.
Utilizarea acronimului MoO facilitează ­și acțiunile de comunicare pe canalele moderne de promovare de tip digital sau în social media.
Noua identitate a fost realizată cu sprijinul agenției de publicitate Globencer cu implicarea domnului Mihai Cristian Pop ­și a fost coordonată de echipa de management a Muzeului Oraș­ului Oradea.
Identitatea vizuală are ca punct de pornire un set de cercetări care au fost realizate atât în direcția produsului ­și serviciilor oferite de o instituție muzeală, cât ­și în direcția beneficiarilor ș­i administratorilor muzeului. Au fost formulate concluzii de valoare care țin de partea istorică a muzeului ș­i de direcția de viitor a acestuia. Pentru a avea un punct de pornire în construcția elementelor grafice, echipa de creație s-a dus foarte mult înapoi în timp pentru a preleva informații despre istoria oraș­ului Oradea ­și chiar mai departe, informații despre istoria artei la nivel global, arta fiind o primă reflexie în mintea consumatorilor atunci când aud cuvântul muzeu. Imprimarea primelor axe de lucru s-a construit pe spirala lui Fibonacci, cunoscut matematician al Evului Mediu, care sta la baza principalelor opere de artă recunoscute la nivel global. Codul lui Fibonacci este considerat cea mai avansată incursiune în înțelegerea creației lumii în general. Aplicând spirala lui Fibonacci pe cele mai vechi reprezentări ale artefactelor Regelui Ladislau I, considerat întemeietorul oraș­ului Oradea, exact pe locul actualului Muzeu al Ora­șului Oradea, au fost obținute primele simboluri ale noii identități. Continuarea procesului creativ a avut la bază perspectivele instituției atât ca poziționare, cât ­și ca necesitate de aliniere la nivel european. A rezultat o identitate proaspătă ­și modernă, de o simplitate evidentă. Noua identitate este versatilă ș­i maleabilă pe foarte multe direcții actuale sau de viitor. Sub noua imagine, Muzeul Ora­șului Oradea poate dezvolta noi secții independente a căror individualitate să rămână distinctă. Mai mult decât atât, noua identitate vizuală a fost creată pentru a permite evoluția muzeului spre zone creative. Având o imagine modernă ș­i uș­or avangardistă se încadrează perfect în trendul muzeal european ­și mondial.
Noua identitate vizuală a Muzeului Oraș­ului Oradea este în acest moment implementată în Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea.
Efectele produse de utilizarea noii identități în cadrul Muzeului Istoriei Evreilor din Oradea l-au poziționat pe acesta, în opinia publică ­și în presa locală ­ș națională, ca un muzeu modern, curat ­și valoros. Fonturile și  modalitatea în care au fost structurate panourile de informare reflectă nu numai noua identitate vizuală, ci ­și setul de elemente grafice care o însoțesc.
MoO - Muzeul Oraș­ului Oradea aduce odată cu noua identitate vizuală ­și o nouă direcție în cadrul muzeului din cetate - MoO Kids, primul muzeu dedicat copiilor din regiunea noastră. MoO Kids este un obiectiv de mare importanță pentru Oradea deoarece are ca ș­i scop desfășurarea unor activități culturale ș­i de educare prin implicarea directă a celor care ne vor asigura ș­ansa unui viitor.  MoO Kids are ș­i un prim partener ­și finanțator în persoana domnului Filip Schwartz, fondator al grupului Otter.
De la panourile de semnalizare până la etichetele exponatelor ­și îmbrăcămintea personalului, noua identitate vine să ofere o imagine unitară cu putere de impact ș­i tracțiune pentru o instituție care trebuie ­și are potențial să se ridice la nivelul instituțiilor similare din Europa. (B.P.)
Aici aveți clipul de lansare a identitățiihttps://www.youtube.com/watch?v=KP08vsJOAGM
În Galeria foto, veți găsi întreg setul de elemente grafice: Muzeul Orașului Oradea și identitatea sa vizuală

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:07:25 Ora de vară a Europei de Est