Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi, program de colinde, de la ora 19.00

Programul Târgului de Crăciun din Oradea

Astăzi, program de colinde, de la ora 19.00

Programul Târgului de Crăciun din acest an vine cu un program de colinde, special realizat de corurile celor mai importante culte religioase din Oradea.

Pentru realizarea acestui program, Visit Oradea a trimis o invitație episcopiilor ortodoxe, greco-catolice, romano-catolice, reformate din Oradea, cât și comunităților penticostale și baptiste, române și maghiare, din Oradea.
Marți, 18 decembrie 2018, începând cu ora 19.00, vor urca pe scena Târgului de Crăciun corurile comunităților religioase care au dat curs acestei invitații. Corurile prezente pe scenă sunt: corul „Diacon Nicolae Firu" și corul Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu", sub bagheta dirijorului Lakatos Ștefan Alexandru, Corul Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" din Oradea, sub bagheta dnei. Țâmpu Nicoleta Emilia, acompaniați de Beita Măriuca și Bolocan Ovidiu, corul mixt al Bisericii Baptiste Maghiare Nr. 1, condus de dirijorul Andrei Székely, acompaniament la pian de Zsolt Garai, corul mixt al Bisericii Penticostale Tabor, sub conducerea dirijoarei Ionoi Pereț Alexandra, pianist Popa Sergiu, corul de copii ,,Sf. Cecilia" a Catedralei Romano-Catolice din complexul baroc, acompaniat de Bence Bela la pian și Sora Serafina la chitară, corul ,,Deo Gloria" al Bisericii ,,Emanuel" și corul mixt de cameră al Universității ,,Emanuel", conduse de dirijorii Ovidiu Niculaș și Emanuel Bălăceanu. Fiecare cor va urca pe scenă și va avea un moment de câte 10 minute, urmând ca la final grupurile reunite să interpreteze împreună patru colinde.
Invităm toți orădenii și turiștii să se bucure de acest moment special care își propune să sublinieze diversitatea culturală și religioasă a orașului nostru, cât și unitatea locuitorilor din Oradea.
Focuri de artificii în noaptea dintre ani
La fel ca în fiecare an, și anul acesta Târgul de Crăciun Oradea se va încheia pe 31 Decembrie cu un spectaculos foc de artificii. Spre deosebire de anii trecuți, spectacolul de artificii va avea cinci locuri de tragere. Cele mai mari și spectaculoase vor fi amplasate pe malul Crișului Repede în stânga și dreapta Podului Sf. Ladislau, cât și din trei nacele ridicate la 9 m în zona Bisericii Sf. Ladislau.
Pentru a ne bucura în condiții de siguranță de acest spectacol frumos, recomandăm publicului, pe care-l așteptăm în Piața Unirii, să se bucure de spectacol în zonele cu cea mai bună vizibilitate conform planului atașat.
Zonele cu cea mai bună vizibilitate pentru focurile de artificii sunt Piața Unirii începând cu zona dinspre stația de tramvai spre Str. Gen. Traian Moșoiu și Piața Ferdinand. Recomandăm publicului să nu staționeze pe Podul Sfântul Ladislau deoarece spectacolul va fi vizibil în plan vertical și deoarece există riscul, deși spectacolul pirotehnic a primit toate avizele legale, ca bucăți de carton sau mici scântei purtate de vânt să cadă și pe pod, chiar dacă artificiile vor fi direcționate astfel încât eventualele deșeuri să cadă în Crișul Repede.
De asemenea, rugăm publicul să nu vină cu mașinile până în Piața Unirii, deoarece acestea vor bloca traficul rutier și chiar accesul publicului.
Pentru informații suplimentare, programul complet de activități și toate noutățile legate de eveniment, ne găsiți online pe:
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/oradeatargdecraciun/.
Evenimentul dedicat: https://www.facebook.com/events/2212330229091937/.
Instagram: https://www.instagram.com/oradeatargdecraciun/.
E-mail: turism@oradea.ro
Târgul de Crăciun din Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și se desfășoară în Piața Unirii, în perioada 6 - 31 Decembrie 2018.
Partener principal: Raiffeisen Bank.
Sprijinit de: Andromi, Auchan și Duval furniture.
Mihai Jurca, președintele APTOR

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:13 Ora de vară a Europei de Est