Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Şcoala Gimnazială Nr. 11, în haine de sărbătoare de 1 Decembrie

Timp de o săptămână

Şcoala Gimnazială Nr. 11, în haine de sărbătoare de 1 Decembrie

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918 la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea, timp de o săptămână s-au desfăşurat o serie de activităţi cultural-artistice, menite să marcheze importanţa acestui fapt istoric şi să aducă în atenţia elevilor valorile şi identitatea poporului român într-o lume a multiculturalismului.

Activităţile au culminat cu un flashmob inedit, cu prilejul căruia, atât elevii din clasele primare şi gimnaziale, cât şi cadrele didactice au încins o horă în curtea şcolii miercuri, 29 noiembrie.
Preşcolarii din grupa mică A de la Grădinița Nr. 41, îndrumaţi de doamnele educatoare Mihaela Dance şi Pintiuţa Ioana, au încins Hora Unirii în sala de grupă şi au învăţat despre Steagul României şi despre portul popular. Nu s-au lăsat mai prejos nici prichindeii de la Grădinița Nr. 35, care,  împreună cu doamnele educatoare, au marcat ziua de 1 Decembrie prin  activităţi artistice şi culturale. Astfel, grupa mică B, coordonată de doamnele educatoare Violeta Păşcuţi şi Moga Popa Simona, au participat la o activitate integrată ,,România este ţara/ Drag mi-e să trăiesc în ea". Grupa mijlocie, împreună cu doamnele educatoare Puşa Florentina şi Hapapici Cristina, au realizat o activitate plastică intitulată ,,Drapelul României", iar grupa mare, alături de doamna educatoare, Orţan Dana au desfăşurat activitatea integrată ,,Hai să facem Hora Mare, în zi de mare sărbătoare".
Activităţile au continuat şi la nivel primar, astfel, doamna învăţătoare Moga Popa Adina, cu clasa pregătitoare D, a realizat cu copiii clasei steguleţe, flori tricolore şi portul popular românesc cu chipurile copiilor. Clasa a I-a C, îndrumată de doamna Lupşa Anca, cu multă conştiinciozitate a făurit  Cartea Centenarului. Pentru marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire, la clasa a II-a A s-a realizat o întâlnire părinţi-copii. Cu această ocazie s-a expus materialul istoric, ,,Declaraţia de Unire", după care s-a realizat sub îndrumarea doamnei Rotar Sorina posterul mare „100 de ani de la Marea Unire". Din mâinile dibace ale copiilor au ieşit nişte veritabile inimioare tricolore. Elevii clasei a II-a C, îndrumaţi de doamna Nuţă Angela, au reuşit să aducă creativitatea la un alt nivel prin flori tricolore cu simbolul Centenarului şi au îmbrăcat harta ţării în tricolor. La final a urmat mult aşteptatul moment cu Hora românaşilor. Toate cadrele didactice de la ciclul primar au marcat ziua de 1 Decembrie în mod solemn, punând în valoare creativitatea, iscusinţa şi talentul copiilor.
Şi copiii de gimnaziu şi-au etalat talentele în cele mai diverse moduri. Astfel elevii clasei a V-a A, îndrumaţi de doamna profesoară Marc Cornelia au organizat o masă rotundă. La această activitate copiii au lucrat pe grupe, au prezentat cele trei provincii româneşti cu tradiţii, oamenii de seamă şi contribuţia lor la actul unirii. Ca punct culminant a urmat o masă îmbelşugată cu bucate  tradiţionale româneşti.
Membrii cercului ,,Călători în galaxia lecturii" au marcat Centenarul Unirii în cadrul întâlnirii din 28.11.2018, desfăşurate la biblioteca şcolii, prin materiale informative expoziţie de carte, prezentări PPT. (Mocan Carina - Unirea, un vis împlinit, clasa a VIII-a), creaţii ale cerchiştilor pe tematica unirii, materializate în eseuri (Unirea şi Biserica Ortodoxă - Leonte Maria, clasa a VIII-a C) şi panouri informative (clasa a VII-a D). Doamnele prof. Şaitoş Alina Loredana, prof. Checicheiş Sanda şi bibliotecara Lup Mariana au coordonat lucrările elevilor din clasele gimnaziale, apreciind implicarea, creativitatea şi rigoarea elevilor. Activităţile cultural-istorice s-au întrepătruns cu cele artistice, aşadar doamna profesoară Galutz Carmen a realizat, spre bucuria copiilor, o expoziţie cu cele mai reuşite lucrări plastice având tema ,,1 Decembrie - 100 de ani de la Marea Unire".
În final, sub îndrumarea doamnelor directori: director, prof. Şaitoş Alina, director adjunct, prof. Lucaciu Ramona, director adjunct prof. Galutz Carmen şi doamna profesoară Gurău Dorina, curtea şcolii s-a transformat într-o mare scenă, unde toţi copiii şi toate cadrele didactice îmbrăcate în costume populare şi fluturând steguleţe au încins Hora Unirii, transformând momentul într-o atmosferă festivă.
consilier educativ, prof. Palyi Eva
bibliotecar Lup Mariana
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Şcoala Gimnazială Nr. 11, în haine de sărbătoare de 1 Decembrie

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:18 Ora de vară a Europei de Est