Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

„1 decembrie ne e Unirea”

La Școala Gimnazială „Georgiu Popa” din Cîmpani

„1 decembrie ne e Unirea”

1 decembrie 2018 - prilej de bucurie, prilej de aducere-aminte a faptelor de vitejie ale strămoșilor noștri care au luptat pentru reîntregirea neamului nostru.

1 decembrie 2018 - sărbătoarea Centenarului Marii Uniri - prilej de bucurie și la Școala Gimnazială „Georgiu Popa" din Cîmpani care s-a alăturat marii sărbători cu sufletul și cu fapta.   
Astfel, miercuri, 28 noiembrie, 2018, toți preșcolarii și elevii școlii s-au reunit la Căminul Cultural „Sofia Popa" din localitate pentru a împărtăși momente minunate, pentru a sărbători marea zi a tuturor românilor.
Programul a debutat cu intonarea imnului național de către elevii gimnaziști și, mai apoi, cu o prezentare a etapelor formării României Mari, susținută de elevii Casiana Szarvadi și Andrei Popa. Mai apoi, prezentatorii, Patricia Pașca și Mădălin Mărcuț, au introdus în scenă preșcolarii și elevii școlii care, rând pe rând, au încântat publicul cu cântece patriotice, cu melodii clasice românești, cu poezii și scenete. Programul a fost unul cu totul special și datorită faptului că, din vârf de munte, Adriana Lazea, elevă în clasa a VIII-a, a coborât cu tulnicul străvechi intonând o chemare de la moți.
Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă de veselie pe melodia trupei Voltaj „Din toată inima", elevii noștri arătându-și dragostea față de minunata noastră țară și chemând publicul să li se alăture sub ploaia de confetti în culorile tricolorului.
Astfel, Unirea de la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, ne face în fiecare zi și astăzi, după 100 de ani, să primim cu mare responsabilitate, admirație și iubire moștenirea pe care ne-au lăsat-o întemeietorii României Mari, așa cum afirma marele nostru scriitor, Alexandru Vlahuţă „într-o ţară aşa de frumoasă, cu un trecut aşa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deştept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune: ,,Sunt român!"
Întregul program a fost coordonat de doamna director, profesor Alexandra Boldor, doamna profesor resposabil cu munca educativă, Denisa Lucuța și profesorii: Andreea Ciotea, Aurelia Bogan, Anca Ienciu, Andreea Muț, Cătălin Moș, Ciocan Viorica, Tuduce Adina, Sudrigian Ileana, Adina Țiț, Cristina Tempeleu, Violeta Fofiu, Cristina Bocșe și Morar Mihaela. (C.M.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: „1 decembrie ne e Unirea”

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 01:25:24 Ora standard a Europei de Est