Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cercul pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor cu predare în limba germană

La Grădinița Nr. 45 din Oradea

Cercul pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor cu predare în limba germană

În data de 29.11.2018, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 45 (director prof. Caciora Lucia) a fost gazda Cercului Pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor la clasele cu predare în limba germană de la Grădinița Nr. 23, Nr. 46 și Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller”.

Doamnele educatoare s-au pregătit cu referate și filmări din cadrul activităților de la grupă pentru a prezenta câteva elemente din multitudinea de metode moderne folosite la nivelul preșcolar. Materialele prezentate au făcut referire la metode ca de ex.: Ciorchinele, Piramida, Lotus, Bula Dublă și Diagrama Venn.
Doamnele învățătoare au pus accent pe metodele folosite la predarea limbii române la clasele primare cu predare în limba germană. Referatele și filmările din cadrul orelor de limba română au prezentat metoda ca de ex.: Explozia stelară, Metoda Cubului, Schimbă perechea și Philips 6/6.
În cadrul cercului pedagogic cadrele didactice prezente au devenit copii pentru o zi și au participat la activitățile de Cunoașterea mediului și Activitate practică.
În cadrul activității de Cunoașterea mediului, folosind Metoda Lotus, cadrele au fost împărțite pe opt grupe, însumând opt sărbători române și germane dintr-un an școlar: Sfântul Martin, 1 Decembrie, Advent, Crăciun, Carnaval, Ziua Femeii, Paștele și 1 Iunie. Fiecare grup a avut sarcina de a găsi imaginile reprezentative sărbătorii repartizate în grup și de a formula propoziții despre aceasta.
Ca și finalitate cadrele didactice au desfășurat o activitate practică numită ,,Prietenie fără granițe", îmbinând sărbătorile române cu cele germane: Sfântul Martin și 1 Decembrie. Educatoarele și învățătoarele prezente au confecționat lampioane în culorile simbolic românești și germane, iar la sfârșitul activității au fost recompensate, asemenea copiilor, cu câte o steluță argintie.
Acest cerc pedagogic a întărit și mai tare relațiile bune dintre educatoare și învățătoare și a fost un bun prilej de schimb de experiență și opinii în ceea ce privește metodele moderne ce pot fi folosite atât în învățământul preșcolar cât și în cel primar cu predare în limba germană, menționează doamnele educatoare prof. Anton Antonia, prof. Czeglédi Emőke, prof. Kendi Orsolya și  prof. Mikló Erzsébet în calitate de gazde ale prezentului cerc pedagogic.
Director,
prof. Lucia Caciora
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Cercul pedagogic al educatoarelor și învățătoarelor cu predare în limba germană

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:03 Ora de vară a Europei de Est