Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, organizatorul cercului pedagogic pentru profesorii economiști

Joi, la Primăria Oradea, Cerc pedagogic - Discipline economice

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, organizatorul cercului pedagogic pentru profesorii economiști

Joi, 29.11.2018, la Primăria Municipiului Oradea, sub semnul Centenarului Marii Uniri, s-a desfășurat Cercul pedagogic pentru profesorii economiști din Oradea.

Profesorii de la Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea și invitații participanți la activitate au prezentat experiențele lor în activitățile desfășurate cu elevii.
Activitatea a oferit cadrul favorabil pentru schimbul de informații, schimburi de experiență, prezentarea tendințelor de dezvoltare a învățământului profesional și tehnic, modalități de adaptare a ofertei educaționale a unităților de învățământ orădene pentru a răspunde nevoilor comunității locale.
Ne-am bucurat de prezența domnului inginer Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea, care ne-a transmis personal viziunea administrației referitoare la tema „Învățământul orădean în contextul dezvoltării durabile a municipiului Oradea".
De asemenea, au luat cuvântul în deschiderea lucrărilor cercului pedagogic, dl inspector școlar învățământ profesional și tehnic Florian Mieluț, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, care a evidențiat „Direcțiile de acțiune în învățământul profesional și tehnic" și dna prof. univ. dr. habil Alina Bădulescu, decanul Facultății de Științe Economice, Universitatea din Oradea, care a vorbit despre „Colaborarea dintre învățământul universitar și învățământul preuniversitar".
Activitatea a continuat cu tema „Școala românească în anul Centenarului Marii Uniri", ocazie cu care dl prof. univ. dr. Mihai Drecin, Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Oradea, în calitate de istoric ne-a transpus în timp, prezentând „Școala românească din Transilvania epocii dualiste și băncile românești (1883-1918)".
Prin „Repere profesionale - 33 ani de carieră didactică" a fost elogiată activitatea dnei profesor pensionar Mariana Bara, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea.
Tema cercului pedagogic „Metode moderne utilizate în demersul didactic" a fost dezbătută în ce-a de a doua parte a activității, prin subiectele:
Manifestări științifice internaționale dedicate Zilei economistului și Zilei universitarului economist, 21.11.2018, Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea,  prof. univ. dr. habil  Alina Bădulescu, decanul Facultății de Științe Economice, Universitatea din Oradea,  prof. ec. drd. Simona-Violeta Ardelean, director adjunct al Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea;
Parteneriat unitatea de învățământ - agent economic, general manager Daniela Lazăr, DoubleTree by Hilton, Oradea;
Exemple de bune practici din învățământul universitar, conf. univ. dr,  Dorin-Cristian  Coita, Facultatea de Științe Economice, Departamentul Management - Marketing, Universitatea din Oradea;
Prezentarea exemplelor de bune practici privind metodele moderne utilizate în activitatea didactică de profesorii de discipline economice de la C.T. ,,Mihai Viteazul", Oradea.
La întâlnire au participat profesorii care predau științe economice în unitățile de învățământ orădene: Colegiul Economic „Partenie Cosma", Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Colegiul Tehnic „Traian Vuia", Liceul Teologic Romano - Catolic „Szent Laszlo".
Moderatori activitate: prof. dr. Ruben Filimon, director Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", Oradea; prof. ec. Simona-Violeta Ardelean, coordonator cerc pedagogic, Discipline economice.
Prof. ec. Simona-Violeta Ardelean
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, organizatorul cercului pedagogic pentru profesorii economiști

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:17 Ora de vară a Europei de Est