Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 196 din 16 nov. 2018

Semnal

Revista „OviDan” nr. 196 din 16 nov. 2018

Ediţia cuprinde ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ. Numărul se deschide cu „Întâlnirile franco-române pentru turism", ediția a IX-a, cu tema „Turismul termal și formarea profesională", eveniment organizat de Ambasada Franței din România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Primăria Municipiului Oradea, Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune (APTOR), cu sprijinul Ministerului Educației Naționale (MEN), Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), Inspectoratului Școlar Județean Bihor (ISJ BH), Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea și Camerei Franceze de Comerț și Industrie din România (CCIFR), vineri, 2 noiembrie 2018, la sala de conferințe a Hotel Continental Forum din Oradea.

Luni, 12 noiembrie, în sala mare a Prefecturii Bihor, a avut loc o întâlnire cu academicianul Aurelian Gulea, vicepreședinte al Academiei de Științe a Republicii Moldova. În acest număr, Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman" din Aleșd are publicate trei articole, unu și unu! Primul, în pag. 4: O investiție de 130.000 lei la C.T. ,,Alexandru Roman", susținută de Holcim România în realizarea unui laborator de informatică nou/modern, cu 35 de posturi pentru era digitalizării. În pagina Universității Agora, două articole: 1. Joi, 8 noiembrie, în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, a avut loc o întâlnire cu notarul public Gelu Vlad Țară. 2.BCR a scris istorie organizând ,,Cea mai mare lecție de Educație Financiară din lume". Tot de la C.T. ,,Alexandru Roman" din Aleșd am publicat despre proiectul Erasmus + (Doamna director Valeria Vasile: ,,Instituția noastră de învățământ dorește să-și adapteze oferta educațională la necesitățile pieței forței de muncă"). Iar cel de-al treilea articol ne vorbește despre un succes de excepție pentru elevii Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman" din Aleșd: locul I la concursul de idei și scenarii pentru elevii de liceu ,,Unirea din perspectiva noastră". Echipa Smurd a C.T. ,,Mihai Viteazul" a participat cu o lecție de prim ajutor la aniversarea a 25 de ani de la înființarea SMURD Oradea, în 12 oct., chiar de Ziua Orașului Oradea. Elevi de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel", însoțiți de profesorii de geografie și istorie Florin și Ramona Iștoc, au făcut o vizită în unicul oraș întins pe două continente: Istanbul (Turcia) în lumea islamică cu aromă de baklava. Doamna prof. Maria Duma ne-a scris despre un proiect total la care participă, alături de parteneri din 10 țări, intitulat Magia Crăciunului - ,,Christmas cards exchange, 2018". „Curioșii", de la Colegiul Național „Iosif Vulcan" din Oradea, elevii doamnei profesor dr. Maria Donca, s-au împrietenit cu știința în cadrul proiectului „Cu pași mici spre descoperiri mari". Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" din Ştei au participat și în acest an școlar la ,,Let s Do It, Romania!" Iar în 5 octombrie au sărbătorit Ziua Mondială a Educaţiei - Ziua Dascălului. Nelipsită din paginile revistei noastre este doamna profesor Laura Ienei-David, care, în acest număr, ne scrie despre proiectul internațional ,,Prietenie fără frontiere", lansat joi, 8 noiembrie 2018, la Liceul ,,Nicolae Bălcescu" din Gyula, Ungaria. Andrei Popovici, de la Școala Gimnazială ,,Dacia", ne scrie despre programul educațional național ,,Școala altfel", pe care îl consideră cea mai bună și mai trainică experiență de învățare (Cunoașterea prin trăire).
Acestea au fost, printre altele, subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 196 din 16 nov. 2018, pagini care conţin 58 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:14 Ora de vară a Europei de Est