Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința Internațională Thomas Innovation in People Management: 20 de ani de Thomas în România

În luna noiembrie, Oradea devine capitala europeană a Leadershipului si HR-ului!

Conferința Internațională Thomas Innovation in People Management: 20 de ani de Thomas în România

De 20 de ani, Thomas România este parte importantă a Thomas International, lider mondial în evaluarea și dezvoltarea resurselor umane

Evaluările realizate de Thomas România arată care este, în anul 2018, profilul celor mai căutați angajați
Conformitatea este factorul comportamental cel mai frecvent întâlnit în rândul angajaților români
În perioada 22-23 noiembrie 2018, se va desfășura, la Oradea, Conferința Internațională Thomas - Innovation in People Management, eveniment aniversar găzduit de Hotel Ramada Oradea și prilejuit de împlinirea a 20 de ani de Thomas International în România. Experți internaționali și lideri ai mediului de afaceri românesc vor împărtăși cu cei 120 de participanți din țară și din străinătate informații privind cele mai recente tendințe și soluții care asigură succesul în managementul forței de muncă. Printre subiectele dezbătute se vor afla integrarea Big Data în HR, era digitală în management, managementul frustrării și al lucrului sub presiune, cum aduci inovația în companie prin implicarea oamenilor ș.a.
,,Am decis să dedicăm aniversării a 20 de ani de prezență a Thomas International în România prima Conferința Internațională Thomas - Inovare în Conducerea Oamenilor, pentru a le mulțumi partenerilor noștri dar și pentru a marca o etapă de maturizare a managementului resurselor umane în România, generată inclusiv de efortul comun al liderilor care vor fi prezenți la Oradea. Avem clienți care însoțesc orice proces important din compania lor de evaluările Thomas: recrutarea pentru o poziție importantă, retenția talentelor, managementul unei situații de criză sau de schimbare. Aleg să ia decizii bazate pe profile comportamentale  pentru că le oferă o perspectivă obiectivă a contextului dat. Fiecare om performează diferit în funcție de situație și de trăsăturile lui unice de personalitate și credem că am ajuns în România la rafinamentul necesar pentru a ne asuma acest lucru, ca lideri, și a înțelege necesitatea de a avea utiliza instrumentele care să ne ofere explicații și soluții obiective"- Sorina Bradea, Managing Partner, Thomas România.
Participanții așteptați la Conferința Internațională Thomas, antreprenori, manageri de top, specialiști HR, consultanți și trainer, provin din mari companii naționale și internaționale, din domeniul IT, producție și servicii. Printre speakerii pregătiți să aducă la Oradea concepte de ultimă oră vehiculate în plan european cu privire la domeniul HR se numără Per Falck, Founder & CEO, Thomas International Sweden, Eduard Lopez, General Manager, Teknia Oradea, Adrian Cioroianu, antreprenor și fondator AC Knowledge, Sorina Bradea, Managing Partner, Thomas România, Gabriela Zancu, HR Manager and Learning&Development Manager Autoliv, Cristian Giuglea Director Talent Management Veoneer.
 În cadrul evenimentului vor fi prezentate și rezultatele unui studiu dedicat caracteristicilor femeilor de afaceri care dețin poziții de lideri, realizat la nivelul a șase țări din Europa.
Trăsăturile angajaților români - concluzii Thomas  România în 2017
Evaluările realizate de Thomas România arată că, în anul 2017, profilul celor mai căutați angajați poate fi descris ca acela al unei persoane orientate spre rezultate, cu ințiativă, adaptabilă, organizată, flexibilă, care acceptă schimbarea, este hard worker și un bun comunicator. Pozițiile pentru care angajatorii români și-au dorit cel mai mult să facă evaluări au fost cele de Sales Manager, Program Manager, Team Leader și Project Manager.
Frecvența factorilor de personalitate în profilele angajaților
Conformitatea este factorul comportamental cel mai frecvent întâlnit în rândul angajaților români, la nivelul anului 2017, potrivit evaluărilor efectuate prin intermediul instrumentelor Thomas. Procentual, frecvența factorilor de comportament regăsită în profilele realizate de consultanții din România ai companiei este următoarea:
36.9% - Conformitate
26.7% - Influență
19.8 % - Dominanță
17.4 % - Stabilitate
Caracteristicile considerate de angajați ca fiind un punct tare în activitatea profesională sunt:
72.5% - Conformitate
55.1% - Stabilitate
50.5 % - Influență
48.6% - Dominanță
Thomas România în cifre
420 de parteneri în România
Cel mai vechi client (client și astăzi)  - din 1999
Cel mai nou client - octombrie 2018
520 de utilizatori activi acreditați
Mai multe despre Conferința Internațională Thomas la http://thomasconference.ro/.
Parteneri media: Business24.ro, Chic-Elite.ro, IQAds, Manager Express, Smark, We Are HR, Ziare.com, Business Mark
Parteneri ai evenimentului: Reiffeisen Bank, Zeelandia
Parteneri suport: Thomas Sweden, Thomas International,Romarketing
Despre Thomas International
De 20 de ani, Thomas România este parte importantă a Thomas International, una dintre cele mai apreciate companii în domeniul evaluării și dezvoltării resurselor umane. De 37 de ani lider al inovației în instrumente de evaluare, compania își dedică viziunea și resursele efortului de a dezvolta oameni, echipe și culturi în peste 60 de țări, prin analiză, intuiție și acțiuni concrete. Înființat în 1981, Thomas oferă soluții pentru transformarea performanței organizaționale, a echipelor și a angajaților. Anii dedicați cercetării au determinat rezultate cu impact puternic în recrutarea, retenția, dezvoltarea și conducerea celei mai valoroase resurse - oamenii. În prezent, Thomas International lucrează cu 32.000 de companii și 300.000 de utilizatori ai instrumentelor sale  în întreaga lume. Clienții companiei operează în toate tipurile de industrii, sunt de dimensiuni variate și completează un total de peste 1,5 milioane de evaluări în fiecare an.
https://www.thomasinternational.net/ro-ro/

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:16 Ora de vară a Europei de Est