Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Votați Ioana Căbău!

Vom reuși doar împreună!

Votați Ioana Căbău!

Când spun omul Ioana Căbău spun... răbdare, dragoste, vise, eleganță, zâmbet și modestie.
Când spun dascălul Ioana Căbău spun... dăruire, responsabilitate , adaptabilitate, altruism, respect și performanță.

La 19 ani, plecând de pe meleagurile Țării Beiușului, am înțeles ce înseamnă să îți găsești vocația, să trăiești în elementul tău, alături de copii, la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea.
Împreună și alături de ei, am învățat ce înseamnă exuberanța, sinceritatea și inocența specifică vârstei. Asta m-a determinat să vreau mai mult, să-mi dezvolt competențele și abilitățile. Prin urmare, am ales direcția Managementul educațional și Pedagogia învățământului primar și preșcolar. Am creat un puzzle; fiecare piesă din formarea mea venea una în completarea celeilalte.
Am avut satisfacții, am avut împliniri, iar visele mele se materializau rapid pentru că am crezut în ele cu adevărat.
Ce poate fi mai frumos decât să intri într-o dimineață în sala de clasă și să auzi 32 de suflete strigând în cor: ,,Bunăăă dimineațaaa, doamna Ioana!"
Acestea au însemnat ... recunoștința copiilor pentru dedicația mea, pentru respectul pe care îl arăt zi de zi, pentru sentimentele pe care le pun în fiecare minut dedicat carierei mele de dascăl.
Prețuind corectitudinea, respectul față de lege și gestionarea rațională a resurselor,  am decis să studiez Administrația publică, apoi Dreptul, unde mi s-au conturat valorile după care îmi construiesc viața și cariera juridică.
O carieră care face parte din același puzzle și de ce?
Pentru că simțeam nevoia de a aduce valoare dezvoltării mele profesionale și am ales să fac și altceva cu aceeași pasiune. La îndemnul și stăruințele colegilor mei, am acceptat să fiu lider de sindicat și am fost onorată de acest lucru deoarece mi-am dat seama de simbioza perfectă dintre studiile juridice și noua poziție sindicală. Pe de altă parte pentru mine a fost o nouă provocare, deoarece am contribuit la susținerea și soluționarea unor dificultăți cu care colegii mei s-au confruntat în activitatea profesională.
Urmare a activităților derulate în calitate de lider de sindicat al Școlii Gimnaziale  ,,Nicolae Bălcescu" Oradea, luând în considerare problemele semnalate de membrii de sindicat pe care îi reprezint (și nu numai) și la propunerea scrisă a acestora am decis înscrierea mea în cursa pentru un post de conducere în Sindicatul Liber din Învățământ Bihor.
Candidatura mea se bazează pe un proiect ambițios și îndrăzneț. Axat pe trei mari direcții, Transparență, Dezvoltare și Eficiență;  proiectul a fost gândit în scopul apărării interesului profesional și material al membrilor de sindicat, al dezvoltării  lor personale și profesionale. Proiectul este rodul viziunii mele asupra dezvoltării sindicatului și transmite abilitățile personale dezvoltate pe parcursul carierei mele de 20 de ani ca dascăl și apoi expert în management educațional: spirit organizatoric;
planificare, coordonare și previzionare; competențe în gestionarea resurselor umane, materiale și financiare; asumarea riscului decizional; operativitate în luarea deciziilor; dialog și mediere.
ȘTIU, VREAU și cu sprijinul dumneavoastră, VOI REUȘI!
Vom reuși doar împreună!
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Votați Ioana Căbău!

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 08:47:57 Ora de vară a Europei de Est