Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

EnGenius are experiența și abilitatea de a sprijini proiectul de introducere a internetului în 4.500 de școli din România

Implementarea tehnologiei WiFi în școli

EnGenius are experiența și abilitatea de a sprijini proiectul de introducere a internetului în 4.500 de școli din România

București, 8.11.2018 - Ministerul Educației din România va derula un program cu scopul de implementare a tehnologiei WiFi în 4500 de școli la nivel național, urmărindu-se astfel realizarea unei platforme naționale integrate de tip campus. Aceasta va asigura accesul wireless atât la rețelele de date interconectate, cât și la Internet, permițând elevilor și profesorilor să se informeze și să comunice rapid,într-un cadru modern și eficient. Valoarea totală anunțată a investiției se ridică la 210 milioane de lei, adică echivalentul a circa 45 de milioane de euro.

EnGenius este alegerea potrivită pentru un astfel de proiect, mai ales datorită expertizei pe care o deține deja în domeniul educației, demonstrată prin mai multe proiecte derulate deja cu succes în Europa. Începând cu anul 2014, compania este implicată în proiectul Fondi Strutturali Europei Programmazione 2014-2020, cu o valoarea totală de 800 de milioane de euro, care se desfășoară în Italia și care include echiparea școlilor cu construcții noi, laboratoare și aparatură digitală. La fel ca și în cazul României, proiectul italian prevede realizarea unui sistem educațional care să ofere școlilor acces la diverse resurse, printre care și conectivitate WiFi. Sarcina de a furniza echipamentele fiabile și avansate în cadrul acestui proiect a revenit companiei EnGenius, în urma unui proces de selecție extrem de riguros. Beneficiind de suportul partenerilor locali, compania a implementat deja peste 1500 de puncte de acces wireless în 180 de școli din Italia.
,,Un obiectiv deosebit de important pentru o națiune o reprezintă investiția în generațiile tinere și ne bucură faptul că și autoritățile din România demarează aceste proiecte de investiție. EnGenius a susținut dintotdeauna accesul nestingherit al tinerilor la informație, iar, prin proiectele implementate la nivel mondial, a demonstrat că poate fi un partener de încredere - atât pentru instituțiile educaționale și autoritățile locale, cât și pentru utilizatori - în implementarea accesului la rețelele educaționale. Având deja experiență în proiecte europene similare, suntem convinși că, bazându-ne pe sprijinul partenerilor noștri locali, vom putea furniza expertiza noastră pentru realizarea acestui proiect important pentru dezvoltarea societății românești", a spus Bogdan Mihalcea, Business Consultant al EnGenius Networks în România.
Soluția End-to-End concepută de EnGenius îndeplinește toate necesitățile unui proiect educațional, căci integrează echipamente hardware ultra-performante și software gratuit de management al rețelei, care simplifică și eficientizează planificarea, instalarea și administrarea. Un singur cont ezMaster permite, de exemplu, administrarea în perfectă siguranță a până la 1000 de puncte de acces, iar periodic sunt oferite actualizări și optimizări, precum și funcții noi. Avantajul acestei abordări este că le permite utilizatorilor să investească în hardware fără a plăti suplimentar pentru abonamente, licențe sau actualizări. De asemenea, utilitarul ezProduct Selector poate fi folosit pentru a compara și găsi cele mai potrivite dispozitive pentru fiecare scenariu în parte. Fiind complexă, dar în același timp ușor de folosit și cu costuri reduse, soluția EnGenius le asigură integratorilor de sisteme și celor specializați în instalări toate elementele necesare realizării de proiecte în școli, precum proiectul inițiat de Guvernul României prin Ministerul Educației. Produsele EnGenius sunt distribuite în România prin rețeaua de parteneri ai celor doi distribuitori: ELKO Romania și ASBIS România.
(Monica M.)
 
Despre EnGenius Networks
EnGenius Networks Europe B.V. este un producător internațional de soluții de rețea inovatoare dedicate companiilor și este listat la Bursa din Taiwan. Compania a fost înființată în anul 2006 ca subsidiară a Senao Networks Inc., iar în prezent are mai multe subsidiare pe aproape fiecare continent. EnGenius oferă produse hardware și software, precum și routere și puncte de acces în sisteme de tip plasă, switch-uri Ethernet, puncte de acces pentru interior și exterior și camere IP. Soluțiile B2B sunt folosite în toată lumea în lanțuri de magazine, cafenele, aeroporturi, hoteluri, spitale, săli de evenimente, stațiuni, muzee și universități. Mai multe detalii găsiți la: www.engeniusnetworks.eu

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:12:08 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...