Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivitatea de avansare a unei noi promoţii de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, în Piața Unirii din Oradea

Festivitatea de avansare a unei noi promoţii de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, 2 noiembrie 2018, în Piața Unirii din Municipiul Oradea a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 2 noiembrie 2018" a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea.

Celebrarea evenimentului s-a desfășurat în prezența adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar-șef de poliţie Tatiana Ivan, a prefectului județului Bihor, domnul Ioan Mihaiu, a vicepreședintelui Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef de poliţie Liviu Gheţău și a mai multor oficialităţi locale.
De asemenea, la festivitate au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, o delegaţie a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova și a Școlii Vocaționale de Poliție din Miskolc - Ungaria, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.
Cu aceasta ocazie, directorul școlii, comisar-șef de poliție Ionel Hotnoga a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne, doamna Carmen Daniela Dan, mesaj în care s-au regăsit cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi:
„Un agent de poliție adevărat este impecabil atât în familie, cât și în societate sau la locul de muncă. În viața oricărei comunități, prezența agentului de poliție este esențială și el trebuie să reprezinte un model social, demn de urmat. 
Misiunea pe care o aveți de îndeplinit nu este una ușoară, dar ați știut acest lucru încă din momentul în care v-ați ales această carieră. Am convingerea că vă veți ridica la nivelul așteptărilor, iar unii dintre voi chiar le veți depăși".
De asemenea, în cuvântul transmis absolvenților de către adjunctului inspectorului general al Politiei de Frontieră, doamna comisar-șef de poliţie Tatiana Ivan, s-au regăsit cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi: ,,Ați avut un an intens, ați depus eforturi pentru a acumula cunoștințele teoretice și chiar v-ați implicat, alături de tutorii dumneavoastră din perioada stagiilor de practică, în prevenirea migrației ilegale pe teritoriul țării noastre. De acum însă, pregătirea în cadrul unității de învățământ s-a încheiat și urmează o nouă etapă a vieții: cariera de polițist de frontieră. Fiți mândri că sunteți absolvenții unei instituții de învățământ extrem de bine apreciate, iar acum ați intrat în marea familie a Poliției de Frontieră".
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Hotnoga Ionel, care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire și a transmis absolvenților un mesaj de îmbărbătare.
Cea de a 27-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană este formată din 291 de elevi, 90 de fete și 201 băieți și a avut durata de şcolarizare de un an.
În urma finalizării și centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei noiembrie 2018 este de 8,51. În cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit primilor zece absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasaţi au fost: şef promoţie - agent Ursachi-Dabîca Lenuța, cu media 9,66,  locul 2 - agent Popa Valentin, media 9,53, locul 3 - agent Gherman Laura-Diana, media 9,40.              
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României, în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări și a Direcției Generale de Pașapoarte, ca debutanţi pentru o perioadă de șase luni.
Comisar șef de poliţie
Eugen Micheș
Vedeți mai multe în Galeria foto: Festivitatea de avansare a unei  noi promoţii de agenţi de poliţie de frontieră

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:55 Ora de vară a Europei de Est