Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

UniFEST- Festivalul Studenților din România, ediția a XVII-a

În perioada 2-12 noiembrie

UniFEST- Festivalul Studenților din România, ediția a XVII-a

Uniunea Studenților din România (USR) organizează în perioada 2-12 noiembrie 2018, cea de-a XVII-a ediție a celui mai mare și mai așteptat festival studențesc din țară, și anume, UniFEST.

„Distracție gratis, nu degeaba!"
An de an, sub egida: „Distracție gratis, nu degeaba!", membrii asociațiilor studențești pregătesc nenumărate evenimente culturale, sportive, de educație formală și non-formală și de divertisment, urmărind să le stârnească interesul colegilor și totodată să se distreze, legând cele mai strânse prietenii.
Organizat simultan, în peste 20 de centre universitare din țară, cele 11 zile de festival le oferă studenților din toate colțurile României accesul gratuit la o serie de activități menite să promoveze cultura, educația formală și non-formală, creativitatea, spiritul civic, sănătatea, dar și sportul.
Anul 2018, numit și Anul Centenarului Marii Uniri, este un prilej în plus de a promova cultura în rândul tinerilor studenți din România, astfel, cea de-a XVII-a ediție a festivalului UniFEST este dedicată acestei însemnate sărbători naționale, fiind un semn de recunoștință pentru toate eforturile depuse de către predecesorii noștri în vederea realizării unității naționale.
Universitatea din Oradea este reprezentată de șase asociații studențești, care au pus umărul și au pregătit activități și evenimente care, speră tinerii, vor stârni interesul colegilor de facultate, participând într-un număr cât mai mare la programul UniFEST.
Astfel, la nivel local, responsabili cu distracția, sportul și promovarea culturii sunt: Asociația Studenţilor Economişti din Oradea (ASEO), Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea (ASIO), Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO), Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni(ASEB) și Asociaţia de Responsabilitate şi Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT).
Promovarea sportului și menținerea unui stil de viață sănătos sunt caracteristicile urmărite de către studenții ingineri din Oradea, care doresc să vă transmită că v-au pregătit patru zile de competiții sportive pe care nu le puteți rata, organizând pentru cel de-al patrulea an consecutiv ,,Cupa Tesla". Acest eveniment competițional sportiv dedicat studenților de la facultățile cu profil tehnic însumează trei campionate de: fotbal, baschet și tenis de masă. Echipele participante vor fi alcătuite din studenți, profesori și angajați ai companiilor din domeniul ingineriei, competițiile urmând a se desfășura în zilele de 3-4 și 10-11 noiembrie pe terenul sintetic al Universității, dar și la sala de jocuri din incinta campusului universitar.
Importanţa educaţiei formale nu este contestată, însă în completarea ei, cea non-formală va avea un loc de cinste în perioada aceasta şi va fi reprezentată prin traininguri de comunicare, vorbit în public, dar și lucru în echipă, care se vor desfășura la Biblioteca Universității din Oradea, în zilele de marți, joi și vineri. De asemenea, asociațiile vor organiza campanii de informare a studenților, seară de film, karaoke și o competiție de vânătoare de comori.
Asociația Ștudenților Economiști din Oradea pregătește o nouă ediție de ,,ASEO Movie Nights", o activitate prin care organizatorii doresc să reunească un număr cât mai mare de studenți, pentru a viziona un film și totodată pentru a comunica și a se cunoaște mai bine. Astfel, dacă sunteți curioși care este filmul ales, tinerii economiști vă invită să le fiți alături miercuri seara, începând cu ora 19.00 în Aula Magna a Universității din Oradea.
O nouă zi, o nouă provocare, iar membrii Asociației de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea sunt bucuroși să vă pregătească un Quiz Event, respectiv un concurs de cultură generală, urmărind să formeze echipe de câte 2-5 studenți, care să demonstreze că informațiile învățate în băncile facultății nu sunt de prisos.
Campaniile de informare pentru studenți sunt pregătite de către Asociația Studenților Mediciniști din Oradea (ASMO) și urmăresc să aducă la cunoștința tineretului pericolele anorexiei și bulimiei, demarând proiectul „Ana și Mia m-au ucis", și să explice că ele nu sunt diete, ci boli mortale. Scopul său este de a promova o viață sănătoasă și un corp sănătos, în paralel cu dezvăluirea adevărului despre pericolele acestor boli. Totodată se vor oferi informații și despre campania ,,Donează sânge. Fii erou!"
A spus cineva ,,petrecere"!
Ei bine, pentru a face din evenimentul respectiv unul memorabil, zorii zilei trebuie să vă găsească alături de cei mai petrecăreți dintre studenți în localurile din centrul orașului, la petrecerile tematice organizate în serile săptămânii următoare.
În acest fel s-au pregătit cele șase asociații studențești să celebreze viața studențească. Studenții voluntari vă invită să le fiți alături pe toată durata celor 11 zile de festival, garantându-vă experiențe inedite, acumularea de idei și informații noi, și nu în ultimul rând, multă distracție.
Paula Lele
Programul UniFEST - Oradea
3 - 4 noiembrie
11.00 - 16.00 - Cupa Tesla, Teren sintetic U.O.
6 noiembrie
16.00-19.30 - Training, Bibliotecă U.O.
17.00 - Training public speacking, Bibliotecă U.O.
18.00 - Prezentare „ANA ȘI MIA" în Aula Magna; „Donează sânge, fii erou!"
20.00 - Beerpon, Juice Pub
7 noiembrie
16.00 - Stand informare alimentație sănătoasă, Bibliotecă U.O.
19.00 - Seară de film, Aula Magna
20.00 - Quiz, Morrigans
22.30 - Karaoke, Green Pub
8 noiembrie
16.00 - Stand informare alimentație sănătoasă, Bibliotecă U.O.
16.00 - 19.30 - Training gestionarea timpului, Bibliotecă U.O.
19.00 - Quiz, Select
22.00 - Students party- latino party, Green Pub
22.00 - Studparty, Juice Pub
9 noiembrie
11.00 - 14.00 - Stand informare Notacco, Bibliotecă U.O.
12.00 - 16.00 - Book Switch, Bibliotecă U.O.
14.00 - Training leadership, Bibliotecă U.O
10 - 11 noiembrie
11.00 - 16.00 - Cupa Tesla, Sala de jocuri U.O.
- Training BLS, FMF/  King Pong - Str. Vasile Alecsandri
12 noiembrie
11.00 - Treasure Hunt, Campus U.O.
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: UniFEST- Festivalul Studenților din România, ediția a XVII-a.

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 02:02:15 Ora standard a Europei de Est