Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul de muzică corală religioasă ,,Francisc Hubic”, ediția a IX-a

În perioada 1-3 noiembrie

Festivalul de muzică corală religioasă ,,Francisc Hubic”, ediția a IX-a

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea organizează cea de a IX-a ediţie a Festivalului de muzică corală religioasă ,,Francisc Hubic" care va avea loc în perioada 1-3 noiembrie 2018.

Ediţia din acest An Centenar îşi propune să evidenţieze contribuţia lui Francisc Hubic la creaţia corală românească. Corurilor invitate le-a fost sugerat un repertoriu de trei piese corale, una din creaţia lui Francisc Hubic şi două din creaţia corală religioasă românească.
Au fost invitate patru coruri orădene (Voces, Corul Catedralei Sfântul Nicolae, Corul Facultăţii de Muzică, Corul Schola Cantorum), Angeli din Cluj şi corul Eutherpe din Arad.
Corul Filarmonicii de Stat participă la eveniment printr-un concert separat, la Sala Filarmonicii orădene, tot atunci fiind deschiderea oficială, o premieră a festivalului.
Va fi organizat, tot ca o premieră, un master class, în 3 noiembrie, invitată fiind doamna Anna Ungureanu, dirijorul corului naţional ,,Madrigal - Marin Constantin".
La master class vor participa dirijori, corişti, profesori de muzică.
Programul celor trei zile de festival
1 noiembrie 2018
ora 19, Filarmonica de Stat Oradea, sala ,,Enescu Bartók"
Concert vocal-simfonic, dirijor: Matei Pop, dirijorul corului: Lászlóffy Zsolt
E.Elgar: Serenada în mi minor pentru orchestră de coarde op. 20
S. Mercadante: Fantezie pe ,,Il giuramento" pentru corn, trompetă şi orchestră
W.A.Mozart: Requiem
Solişti: Lorenzo Moroni (corn), Kristófi Ágnes (soprană), Ruben Mureşan (tenor)
2 noiembrie 2018
 ora 18, Sanctuarul eparhial ,,Maica Domnului", Oradea
Corul Angeli, dirijor: Angela David
Corul Schola Cantorum al Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea, dirijor: Radu Mureşan
Vecernia
3 noiembrie 2018
Ora 10, Liceul Teologic Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" Oradea
master class - Francisc Hubic: Suită din Bihor
dirijor: Anna Ungureanu, dirijorul corului naţional de cameră ,,Madrigal-Marin Constantin"
Ora 18, Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, Oradea
Corul Facultăţii de Arte, Departamentul Muzică, dirijor: Carmen Rus
Francisc Hubic: Liturghia Sf Ioan Gura de Aur, Lăudati
Gheorghe Cucu: Miluieşte-mă, Dumnezeule
Marius Cuteanu: Lăudati pe Domnul din Cer
Corul Catedralei Sfântul Nicolae, Oradea, dirijor: Nicoleta Emilia Ţâmpu
I.D.Chirescu: Fericirile
Francisc Hubic: O, Dumnezeule
Ciprian Porumbescu: Tatăl nostru
Corul Eutherpe, dirijor: Cristina Cameniţă
Francisc Hubic: Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, Ca pre Împăratul
Dan Voiculescu: Tatăl nostru
W.A.Mozart: Laudate Dominum
Tomás Luis de Victoria: Ave Maria
Solistă: Daiana Sofia
Corul Angeli, dirijor : Angela David
Gheorghe Popescu-Brăneşti: Axion Duminical
Valentin Timaru: Tatăl nostru
Cristian Bence-Muk: Rugăciune
Francisc Hubic: Unul sfânt
Corul Voces, dirijor: Carmen Rus
Francisc Hubic: Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, Cuvine-se
Pascal Bentoiu: Te slăvesc pe Tine, Părinte
Dan Voiculescu: Tatăl nostru
Toate corurile:
Dirijor: Anna Ungureanu, dirijorul corului naţional de cameră ,,Madrigal-Marin Constantin"
Francisc Hubic: Floricica
Solistă: Roxana Pop
Prezentator: Bogdan Băcilă
În speranţa că ne veţi însoţi în aceste zile de festival şi vă veţi delecta cu frumuseţea muzicii corale religioase, vă aşteptăm la festival!
Rodica Indig
consilier cultural

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:02 Ora de vară a Europei de Est