Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a patra ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud) 2018

La Universitate din Oradea, la Băile Felix și la Universitatea Agora, a avut loc

Cea de-a patra ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud) 2018

În perioada 18-20 octombrie 2018, la Universitatea din Oradea, la Băile Felix și la Univ. Agora din Oradea, s-au desfășurat lucrările Simpozionului Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești" (BACStud) 2018.

După ziua de joi, o zi plină de activități ținute în campusul Universității din Oradea și nu numai, vineri (19 oct.), centrul de greutate al simpozionului s-a mutat în amfiteatrul, în sălile și în curtea Universității Agora, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac, director al Centrului de creație științifică și inovare al studenților energeticieni orădeni de la Universitatea din Oradea, cea care de patru ani este mintea și sufletul acestui simpozion internațional.
Deschiderea de vineri a avut loc în Aula Albastră, în prezența celor doi academicieni, invitați de onoare ai simpozionului, academicienii Gheorghe Păun și Florin Gheorghe Filip, care au fost poftiți în prezidiu, alături de doamna conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac, de domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora, doamna conf. univ. dr. Ligia Burtă, prorector responsabil cu servicii studenţești şi vizibilitate al Universității din Oradea, doamna conf. univ. dr. ing. Egri Angela, din partea Universității din Petroșani și de studentul Cristian Șandro, vicepreședinte al comitetului de organizare studențesc.
,,Succesul simpozionului va fi, de fapt, succesul nostru al tuturor"
Din cuvântul omului total al simpozionului, doamna conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac, moderatorul evenimentului, am aflat că la actuala ediție au fost acceptate 72 de lucrări științifice aparținând unor studenți din 11 centre universitare (Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea ,,1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea „Politehnica" Timișoara - Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Universitatea ,,Petru Maior" din Târgu Mureș, Universitatea ,,Eftimie Murgu" din Reșița, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea și Universitatea Agora din Municipiul Oradea), din cadrul a patru universități/din străinătate: University of Novi Sad, Serbia, New York University Abu Dhabi, University of Szeged, Hungary și Universitatea de Stat din Republica Moldova, ale unor elevi din șapte colegii, licee și școli gimnaziale participante din Arad și Oradea, iar actuala ediție s-a bucurat de sprijin din partea a 20 de parteneri, firme și instituții. Mulțumind celor doi distinși academicieni, acad. Florin Gheorghe Filip și acad. Gheorghe Păun, gazdelor, organizatorii principali ai evenimentului (membrilor fondatori, familia distinșilor profesori universitari Mișu-Jan Manolescu și Adriana Manolescu), doamnei decan Elena-Ana Iancu pentru buna colaborare  pe partea de expoziție și momentele 100), doamna Simona Dzițac a ținut să mulțumească ,,foarte frumos (deopotrivă) minunatului comitet de organizare, în majoritate studenți și cadre didactice de la Universitatea din Oradea, pentru colaborare și implicare", concluzionând că ,,Succesul simpozionului va fi, de fapt, succesul nostru al tuturor".
,,Viitorul nostru trebuie să-l construim împreună!"
Vorbitorii și-au prezentat cartea de vizită și mesajul personal, au felicitat organizatorii pentru inițiativa și ideea simpozionului studențesc internațional, pentru reușita celor trei ediții, urând mult succes actualei ediții.
Ne-au bucurat, deopotrivă, mesajele venite din partea domnului rector Ioan Dzițac și a distinșilor academicieni, dar și ideea exprimată de doamna prorector Ligia Burtă. După ce a constatat ceea ce înseamnă această Agoră studențească, ce (re)unește studenți și cadre didactice, cercetători de la nivel local, național și internațional, a conchis: ,,Voi sunteți viitorul nostru, atunci când mă refer la studenți. Viitorul nostru trebuie să-l construim împreună, indiferent din care instituție venim. Niciodată nu avem voie să clădim bariere false între instituții, bariere false între profesori și studenți sau între studenți"...
Luând în calcul activitățile desfășurate, participarea numeroasă, implicarea și dăruirea, dar și reușita și atmosfera existentă în săli și în curtea Agorei, putem aprecia cei dintâi reușita actualei ediții a simpozionului, felicitând inițiatorii și organizatorii, în frunte cu energicul și inepuizabilul om total, așa după cum am mai afirmat, doamna conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (98 de poze), accesați Galeria foto: Cea de-a patra ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud) 2018.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:09 Ora de vară a Europei de Est