Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

UltraVision și Axis Communications la Romanian Security Fair 2018

Inovație și tehnologii deschise către performanță

UltraVision și Axis Communications la Romanian Security Fair 2018

UltraVision Consult prezintă suita software AppVision și soluțiile dezvoltate în parteneriat cu liderul mondial în echipamente video de reţea, Axis Communication, la cea de-a V-a ediție a târgului Romanian Security Fair.

Evenimentul reunește, în perioada 18-20 octombrie, la Pavilionul Central Romexpo din București, peste 50 de companii de top din România, Ungaria, Italia, Croația, Polonia și Bulgaria. Standul UltraVision este realizat în colaborare cu Axis Communications și ELKO Romania, unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse și soluții IT la nivel regional.
În prima zi a târgului, pe 18 octombrie, de la ora 15, a avut loc evenimentul pentru clienții prezenți la RSF și presă, în care a fost prezentată ultima versiune a aplicației, AppVision V4.4., precum și portofoliul Axis cu cele mai noi camere video, echipamente de control acces și soluții audio. Jucător competitiv în proiecte complexe privind crearea și implementarea soluțiilor informatice integrate pentru securitate, control acces, automatizări și SCADA, UltraVision Consult deține în portofoliu tehnologii de vârf dezvoltate de principalii săi parteneri. Printre partenerii companiei este Prysm Software, lider mondial în dezvoltarea aplicațiilor de integrare cu arhitectură deschisă din familia PSIM, complanie reprezentată exclusiv în România și Europa Centrală și de Est de către UltraVision Consult. În termenii acestui parteneriat, UltraVision este unic distribuitor în România și în Europa Centrala si de Est a soluției AppVision, o metodă de unificare a controlului în securitate, ce permite configurații tehnologice între mărci de top, până acum incompatibile.
Soluțiile de securitate, cu supraveghere video și control acces, se numără printre numeroasele  aplicații ale tehnologiei AppVision care sunt prezentate la evenimentul de la ROMEXPO. Folosit în proiecte de diverse mărimi, de la aplicații dedicate infrastructurilor critice, sistemelor de securitate națională, orașe inteligente, până la integrarea soluțiilor aplicabile în securizarea companiilor [asseturilor] din utilități, logistică, educație sau retail, AppVision PSIM este preferat în automatizarea industrială din mai multe țări europene. Pe lângă interfața simplă și interactivă, capabilă să transmită operatorului, pas cu pas, ghiduri sau proceduri de operare standard pre-înregistrate pentru a-l ajuta la luarea deciziilor, AppVision permite gestionarea unificată a tehnologiilor provenite de la producători diferiți. Tehnologii diversificate, de diferite mărci, pot fi implementate împreună într-un sistem integrat, pentru a asigura o gestionare completă a întregului proiect de securitate: supraveghere video, analiză video, control acces, intruziune, incendiu și siguranța vieții, protecție perimetrală, radare și automatizarea clădirilor sau a proceselor. UltraVision Consult oferă asistență echipelor de securitate și pază cu soluții agile de securizare și siguranță a companiilor integrând diferite echipamente și tehnologii potrivite pentru simplificarea și automatizarea soluțiilor de securitate, precum și eficientizarea activității operaționale.
Controlul accesului este una dintre aplicațiile care se realizează simplificat prin intermediul modulului AppControl. Folosind un mix de software și hardware, soluțiile de control acces din portofoliul UltraVision sunt flexibile, ușor de instalat și se bazează pe platforme deschise, ceea ce le face ușor de integrat și compatibile cu toate tipurile de sisteme de închidere a ușilor, camere video, cititoare, senzori de detecție, de sonorizare IP sau sisteme de pontaj. Soluțiile controlează cine are permisiunea de a intra sau de a ieși, prin care uși, în ce moment și cu ce tip de identificare - care poate fi cod PIN, card, telefon mobil, plăcuță de înmatriculare sau amprentă digitală, printre multe altele. Totodată, aceste sisteme permit reduceri semnificative ale costurilor totale asociate unei soluții complete. Parte integrantă a sistemelor de securitate, soluțiile de control al accesului asigură un flux clar și predictibil, fără a compromite funcționarea sistemelor de securitate instalate pentru prevenția împotriva furturilor, a deteriorărilor și pentru depistarea comportamentelor suspecte. Funcționalitățile aplicației, alături de soluțiile partenerilor Axis Communications și ELKO Romania sunt prezentate în cadrul standului UltraVision Consult de la Romanian Security Fair.
(Monica M.)

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:15:16 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...