Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

UltraVision și Axis Communications la Romanian Security Fair 2018

Inovație și tehnologii deschise către performanță

UltraVision și Axis Communications la Romanian Security Fair 2018

UltraVision Consult prezintă suita software AppVision și soluțiile dezvoltate în parteneriat cu liderul mondial în echipamente video de reţea, Axis Communication, la cea de-a V-a ediție a târgului Romanian Security Fair.

Evenimentul reunește, în perioada 18-20 octombrie, la Pavilionul Central Romexpo din București, peste 50 de companii de top din România, Ungaria, Italia, Croația, Polonia și Bulgaria. Standul UltraVision este realizat în colaborare cu Axis Communications și ELKO Romania, unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse și soluții IT la nivel regional.
În prima zi a târgului, pe 18 octombrie, de la ora 15, a avut loc evenimentul pentru clienții prezenți la RSF și presă, în care a fost prezentată ultima versiune a aplicației, AppVision V4.4., precum și portofoliul Axis cu cele mai noi camere video, echipamente de control acces și soluții audio. Jucător competitiv în proiecte complexe privind crearea și implementarea soluțiilor informatice integrate pentru securitate, control acces, automatizări și SCADA, UltraVision Consult deține în portofoliu tehnologii de vârf dezvoltate de principalii săi parteneri. Printre partenerii companiei este Prysm Software, lider mondial în dezvoltarea aplicațiilor de integrare cu arhitectură deschisă din familia PSIM, complanie reprezentată exclusiv în România și Europa Centrală și de Est de către UltraVision Consult. În termenii acestui parteneriat, UltraVision este unic distribuitor în România și în Europa Centrala si de Est a soluției AppVision, o metodă de unificare a controlului în securitate, ce permite configurații tehnologice între mărci de top, până acum incompatibile.
Soluțiile de securitate, cu supraveghere video și control acces, se numără printre numeroasele  aplicații ale tehnologiei AppVision care sunt prezentate la evenimentul de la ROMEXPO. Folosit în proiecte de diverse mărimi, de la aplicații dedicate infrastructurilor critice, sistemelor de securitate națională, orașe inteligente, până la integrarea soluțiilor aplicabile în securizarea companiilor [asseturilor] din utilități, logistică, educație sau retail, AppVision PSIM este preferat în automatizarea industrială din mai multe țări europene. Pe lângă interfața simplă și interactivă, capabilă să transmită operatorului, pas cu pas, ghiduri sau proceduri de operare standard pre-înregistrate pentru a-l ajuta la luarea deciziilor, AppVision permite gestionarea unificată a tehnologiilor provenite de la producători diferiți. Tehnologii diversificate, de diferite mărci, pot fi implementate împreună într-un sistem integrat, pentru a asigura o gestionare completă a întregului proiect de securitate: supraveghere video, analiză video, control acces, intruziune, incendiu și siguranța vieții, protecție perimetrală, radare și automatizarea clădirilor sau a proceselor. UltraVision Consult oferă asistență echipelor de securitate și pază cu soluții agile de securizare și siguranță a companiilor integrând diferite echipamente și tehnologii potrivite pentru simplificarea și automatizarea soluțiilor de securitate, precum și eficientizarea activității operaționale.
Controlul accesului este una dintre aplicațiile care se realizează simplificat prin intermediul modulului AppControl. Folosind un mix de software și hardware, soluțiile de control acces din portofoliul UltraVision sunt flexibile, ușor de instalat și se bazează pe platforme deschise, ceea ce le face ușor de integrat și compatibile cu toate tipurile de sisteme de închidere a ușilor, camere video, cititoare, senzori de detecție, de sonorizare IP sau sisteme de pontaj. Soluțiile controlează cine are permisiunea de a intra sau de a ieși, prin care uși, în ce moment și cu ce tip de identificare - care poate fi cod PIN, card, telefon mobil, plăcuță de înmatriculare sau amprentă digitală, printre multe altele. Totodată, aceste sisteme permit reduceri semnificative ale costurilor totale asociate unei soluții complete. Parte integrantă a sistemelor de securitate, soluțiile de control al accesului asigură un flux clar și predictibil, fără a compromite funcționarea sistemelor de securitate instalate pentru prevenția împotriva furturilor, a deteriorărilor și pentru depistarea comportamentelor suspecte. Funcționalitățile aplicației, alături de soluțiile partenerilor Axis Communications și ELKO Romania sunt prezentate în cadrul standului UltraVision Consult de la Romanian Security Fair.
(Monica M.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:18 Ora de vară a Europei de Est