Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Supraveghere video mai eficientă cu Milestone XProtect 2018 R3 și Husky X

Lansarea versiunii XProtect 2018 R3

Supraveghere video mai eficientă cu Milestone XProtect 2018 R3 și Husky X

Milestone Systems, lider global în dezvoltarea de sisteme de video management (VMS) și soluții de supraveghere, anunță lansarea versiunii XProtect 2018 R3.

Platforma de video management include acum suport audio îmbunătățit, sporește nivelul de securitate, optimizează modul de utilizare a echipamentelor și infrastructurii disponibile și aduce un plus de flexibilitate.
Lansând cea de-a treia actualizare periodică din acest an pentru XProtect, Milestone Systems își respectă angajamentul față de parteneri și clienți, venind în întâmpinarea nevoilor acestora cu un instrument software tot mai versatil și în permanență adaptat la cerințele pieței și ecosistem.
XProtect 2018 R3 sporește eficiența sistemelor de supraveghere video prin îmbunătățirea suportului audio, care este de acum integrat în clientul XProtect Web, pentru a putea fi accesat și exportat de orice utilizator autorizat, indiferent de locația acestuia. În acest fel, utilizatorii soluției Milestone au posibilitatea de a recunoaște mai bine evenimentele și de a acționa adecvat în anumite situații, prin luarea de decizii prompte, cu rezultate finale mult mai bune.
Securitatea cibernetică rămâne o prioritate pentru Milestone Systems și, de aceea, XProtect 2018 R3 folosește un jurnal (Log Server) reproiectat, a cărui interfață ,,curată" și ușor de folosit le permite operatorilor să administreze mai bine activitățile din sistem și acțiunile utilizatorilor. Astfel, evenimentele suspecte pot fi identificate mult mai simplu și mai rapid, contribuind la nivelul de securitate al întregului sistem de supraveghere.
Pe lângă aceste două modificări majore, XProtect 2018 R3 mai aduce și alte schimbări, cu rolul de a optimiza și eficientiza sistemele de supraveghere video moderne. Astfel, noua versiune poate folosi funcția Rule Engine pentru a declanșa anumite acțiuni, precum înregistrări automate, în eventualitatea constatării anumitor situații de către algoritmii de analiză video utilizați de unele camere IP. Împreună cu Device Pack 9.9, utilizatorii au la dispoziție o listă extinsă de evenimente, care le permite să exploateze toate funcțiile echipamentelor din sistem, obținând totodată o integrare mai bună cu Axis Camera Application Platform (ACAP).
Totodată, tehnologia SVQR (Scalable Video Quality Recording) a fost optimizată pentru a permite o exploatare mai eficientă a infrastructurii. Astfel, înregistrările sunt stocate la o calitate ridicată la nivelul camerelor care dispun de soluții de stocare proprii, iar la nivel central sunt stocate înregistrări la o calitate mai slabă, pentru a ocupa o lățime de bandă cât mai redusă. Ulterior, dacă va fi necesar, ca urmare a unui eveniment, conținutul de calitate superioară poate fi descărcat de pe camere.
Comunitatea de parteneri Milestone Systems are și ea de câștigat, căci XProtect 2018 R3 permite integrare cu Smart Map. Utilizatorii beneficiază astfel de suportul MIP SDK îmbunătățit, care le permite să afișeze modulele disponibile în Smart Map.
Pe lângă noua versiune a pachetului software XProtect, Milestone vine în ajutorul partenerilor și prin lansarea de noi dispozitive NVR. Potrivite atât pentru sisteme de dimensiuni mici, cât și pentru sisteme foarte mari, modelele Husky X reduc costurile de operare prin comparație cu serverele clasice, atât prin reducerea numărului de echipamente hardware necesare, când și prin scăderea consumului de energie. Ele asigură performanțe remarcabile datorită accelerării hardware pe GPU, dar și flexibilitate prin lansarea încă de la început a două modele: Milestone Husky X2 cu suport pentru până la 133 camere 720p cu 25FPS și 2Mb/s, respectiv Milestone Husky X8 cu până la 780 camere 720p cu 25FPS și 2Mb/s.
Despre Milestone Systems
Milestone Systems este liderul global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video, compania fiind fondată în 1998 şi operând acum ca o companie independentă, parte a grupului Canon. Tehnologia Milestone este uşor de gestionat, fiabilă, aşa cum s-a dovedit în mii de instalări la clienți şi oferă alegeri flexibile pentru hardware de reţea şi integrări cu alte sisteme. Prezente prin parteneri în peste 100 de ţări, soluţiile Milestone ajută organizaţiile să-şi gestioneze riscurile, să protejeze oamenii şi bunurile, să-şi optimizeze procesele şi să reducă costurile. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.milestonesys.com.
(Monica M.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:14 Ora de vară a Europei de Est