Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria Oradea vă invită să participați la festivitățile dedicate Zilei Orașului

La mulți ani, Oradea! La mulți ani, dragi orădeni!

Primăria Oradea vă invită să participați la festivitățile dedicate Zilei Orașului

Cu ocazia Zilei Orașului, Primăria Oradea îi invită vineri, 12 octombrie 2018, pe toți orădenii și nu numai să participe în număr cât mai mare la festivitățile prilejuite de acest eveniment, care anul acesta se desfășoară sub semnul Centenarului Marii Uniri.

Pentru a marca acest moment, orașul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, iar Primăria Oradea a pregătit o serie de surprize pentru participanți. Parada militară va fi una specială, cu personalul și tehnica din dotarea Ministerului Apărării Naționale.
Începând cu 1992, Oradea sărbătoreşte în fiecare an la 12 octombrie Ziua Oraşului, dată care marchează două evenimente majore din istoria sa: 12 octombrie 1918, zi în care la Oradea, în casa avocatului dr. Aurel Lazăr, se semnează Declaraţia de Independenţă a Românilor din Transilvania, după care acest document este citit la Adunarea de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918 și 12 octombrie 1944, ziua în care Oradea este eliberată de către armatele române.
Şedinţa Festivă a Consiliului Local Oradea va fi organizată anul acesta în Casa Memorială Aurel Lazăr (Str. Aurel Lazăr, Nr. 13), în data de 12 octombrie 2018, începând cu ora 14.00, iar ceremonia oficială din Piața Unirii va începe la ora 15.00.
Programul evenimentelor
14.00 - 14.30  Casa Memorială Aurel Lazăr - Şedinţa Festivă a Consiliului Local al municipiului Oradea
Întâmpinarea oficialităţilor și ocuparea locului în sală
Intonarea Imnului Naţional al României
Alocuţiune privind însemnătatea evenimentului, rostită de:
- primarul municipiului Oradea - Ilie Bolojan
- invitat al instituţiei - Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor
Deplasarea oficialităţilor la Statuia Aurel Lazăr din Calea Republicii
14.35 - 14.40  Statuia Aurel Lazăr Intonarea Imnului Naţional al României
14.40 - 14.55  Festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Aurel Lazăr
14.55 - 14.57  Realizarea dispozitivului de defilare
14.57 - 15.00  Defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului
Deplasarea oficialităţilor la Statuia Mihai Viteazul din Piața Unirii
15.10 - 15.15  Piața Unirii
Statuia Mihai Viteazul Întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă şi ocuparea locului în dispozitiv
15.15 - 15.20  Intonarea Imnului Naţional al României
15.20 - 15.30 TE DEUM oficiat de preotul militar al Garnizoanei Oradea
15.30 - 16.00  Alocuţiune privind însemnătatea evenimentului, rostită de:
- primarul municipiului Oradea - Ilie Bolojan
- invitat al instituţiei
16.00 - 16.30  Festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Mihai Viteazul
16.30 - 16.35  Realizarea dispozitivului de defilare
16.35 - 16.40 Defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului
Realizarea dispozitivului de defilare pentru parada militară
16.40 - 17.00  Piața Unirii Parada militară realizată cu personalul și tehnica din dotare din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională, din Garnizoana Oradea, precum și din alte garnizoane, aprobate de către Ministrul Apărării Naționale
După încheierea paradei militare, în jurul orei 17.00, în Piața Unirii va avea loc un concert folcloric extraordinar, cu intrare liberă, în cadrul căruia vor urca pe scenă artiști consacrați precum: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Ionuț Fulea. Alături de ei vor urca pe scenă dansatorii și interpreții Ansamblului Profesionist Crișana.
Tot vineri, 12 octombrie, de la ora 20.00, la Teatrul ,,Regina Maria" va avea loc un recital de pian și vioară, susținut de Alexandru Tomescu și Mircea Sînziana cu o vioară Stradivarius. Prețul biletelor este de 10 lei. (B.P)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:00 Ora de vară a Europei de Est