Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concerte - Street Food - Teatru stradal - Fun Zone

Toamna orădeană - ediția 2018

Concerte - Street Food - Teatru stradal - Fun Zone

Oradea se pregătește pentru cel mai frumos festival al toamnei: Toamna orădeană.
În câteva zile, vom spune START Toamna orădeană, ediția 2018 - festivalul urban la care simți cu adevărat energia și ritmul orașului Oradea.

Ne așteaptă patru zile pline de distracție și relaxare, cu nouă concerte în aer liber, în două spații urbane uimitoare, încărcate de istorie, alături de artiști consacrați, maeștri ai artei stradale și o mulțime de bucătari talentați. În perioada 4-7 octombrie 2018, orădenii și toți cei care ne vor vizita, sunt invitați să trăiască și să împartă bucuria orașului nostru, cuprins de atmosfera de sărbătoare.
CONCERTE ÎN AER LIBER
Anul acesta, Cetatea Oradea va găzdui pe parcursul celor patru zile de festival nouă concerte formidabile. Se anunță o super atmosferă alături de artiști iubiți din România: Carla's Dreams, Irina Rimes, Holograf, Antonia, Elena Gheorghe, Șuie Paparude, Macanache, Damian Drăghici & Brothers și Vanotek.
Tonul îl va da Macanache, el fiind cel care va deschide seria concertelor în data de 4 octombrie, de la ora 20.00. Cu această ocazie, solistul a ales să își lanseze albumul „Moft'' la Oradea, în cadrul Toamnei orădene. În aceeași seară, de la ora 21.00 ne întâlnim cu Șuie Paparude la un spectacol mult așteptat de orădeni.
A doua seară de festival îi aduce pe scena din Cetate pe Damian Drăghici & Brothers și pe Elena Gheorghe, care vor concerta de la ora 20.00, respectiv 21.00.
Sâmbătă, 6 octombrie, cântăm și dansăm împreună cu Irina Rimes de la ora 20.00, iar seara o încheiem alături de una din cele mai longevive și iubite formații din România - Holograf, al căror concert va începe la ora 21.00.
În ultima seară a festivalului ne vom bucura de trei concerte și un foc de artificii spectaculos. Seara se deschide la ora 20.00 cu Vanotek & Quartet, va continua cu un concert al fermecătoarei Antonia de la ora 21.00 și se va încheia pe acordurile celor de la Carla's Dreams, care vor urca pe scenă la ora 22.00. Seara zilei de 7 octombrie aduce și un moment magic: show-ul de artificii care va încheia ediția 2018 a Toamnei orădene într-o notă spectaculoasă.
MÂNCARE GROZAVĂ
Știm bine că dragostea trece prin stomac, astfel că festivalul nostru adună în același loc bucătari aleși cu mare rigurozitate, atât din Oradea cât și din România. De la burgeri suculenți, preparate din rață, porc sau fructe de mare, până la clătite delicioase, cannoli și waffles, la Toamna orădeană le vom putea gusta pe toate.
Zona de Food a festivalului va fi amenajată în curtea Palatului Princiar al Cetății, alături de organizatorii Street Food Festival, Agenția Why Not. În această zonă, atmosfera va fi asigurată în fiecare zi de cei de la VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine).
FUN ZONE ȘI ACTIVITĂȚI
Dacă e festival, vrem să fie distracție! În acest an, Toamna orădeană propune o zonă de parc de distracții în care își vor găsi locul două carusele și un trenuleț electric, în care cei mici și nu numai, vor putea petrece momente memorabile.
Tot aici va fi amenajat un spațiu dedicat copiilor, în care vor avea loc ateliere, jocuri și alte activități care vor provoca îndemânarea și imaginația celor mici.
Pasionații de obiecte unicat vor descoperi la Toamna orădeană un mic univers dedicat lor, la standul Butic de toamnă. Aici, artiști talentați se vor întrece în a le oferi vizitatorilor articole handmade care mai de care mai frumoase. Buticul va dedica un colț special artiștilor locali, sub denumirea Made in OR.
În cadrul Toamnei orădene, Cetatea Oradea va găzdui și Muzeul Bucatelor Ascunse Lidl, în care vizitatorii se vor bucura de un tur prin bucătăria românească de odinioară. Participarea se va face pe bază de înscrieri prealabile, la acest link: https://surprize.lidl.ro/camaranoastra.
ARTĂ STRADALĂ
Cea mai nouă pietonală din Oradea se va transforma în cadrul Toamnei orădene în scena unor maeștri ai artei stradale. Strada Vasile Alecsandri va fi cuprinsă de un mozaic de culori și personaje, dar și de concerte unplugged. În fiecare zi de festival vom avea parte de concerte și spectacole de artă stradală.
Eveniment organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea și al Agenției Why Not.
Împreună cu: Lidl România.
Recomandat de: Radio Europa FM.
O experiență: Staropramen.
Sponsor: ReWine.
Cu sprijinul: MyDeck și al Muzeului orașului Oradea-complex cultural (Cetatea Oradea).
Mihai Jurca,
director al A.P.T.O.R.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:04:35 Ora de vară a Europei de Est