Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a găzduit evenimentul de formare a personalului

,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăţi de învăţare, probleme de integrare şi tulburări de comportament”

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a găzduit evenimentul de formare a personalului

În perioada 02-06.10.2017, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a găzduit evenimentul de formare a personalului pe termen scurt (short-term joint staff training event), în cadrul proiectului internaţional Erasmus+ KA2 LIFE ,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăţi de învăţare, probleme de integrare şi tulburări de comportament”.

La acest eveniment au participat 24 de cadre didactice:  Hakan Bozan, Alaaddin Doğanli, Suphi Yedier, Halil Varol, Metin Tahtaci, Gökhan Aylan din Turcia, Luis Acevedo Hita, Gema Lozano Garces, Veronica Moratilla Romera, Soledad Moreno Flores, Begona Garcia Munoz, Esther Ruiz Lopez din Spania, Bertokne Mariana, Kompfne Lengyel Monika, Molnar Lili, Piltmann Peter, Kocsany Gabor, Gyure Laszlo din Ungaria, Giovanna Abate, Antonietta Cannaro, Gaita Serena Musmarra, Concettina Parisi, Grazia Abate și Calogero Di Caro din Italy.
Activitățile propuse pe parcursul acestui eveniment au urmărit dezvoltarea/învățarea unor noi metode pedagogice aplicate de profesorii participanți la proiect în educarea elevilor cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament; transmiterea și aplicarea în practică a experienței/bunelor practici învățate.
Astfel invitații noștri au avut ocazia de a participa la câteva work-shopuri pe diferite teme:
1.How to handle SEN students? Discussions, comments, examples on observed activities și How to handle and teach students individual and on a personalized way, activități organizate la CȘEI Nr. 1 Oradea
2.How to teach children with LIB difficulties/SEN integrated? la Liceul Ortodox Ep. R. Ciorogariu Oradea
3.From discrimination to acceptance and integration- The place of students with LIB difficulties in the class la Liceul Teoretic German Fridrich Schiller Oradea
4.About autistic child la Asociația SOS Autism Bihor
Pe lângă temele de discuție propuse pentru workshop-uri, invitații noștri au asistat la câteva activități specifice învățământului special: terapie prin muzică, kinetoterapie, PECS, confecționare lumânări, artterapie, terapia tulburărilor de limbaj, activități coordonate de membrii echipei de proiect de la CȘEI Nr. 1 Oradea.
Profesor Elena Erdeli,
coordonator de proiect
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a găzduit evenimentul de formare a personalului pe termen scurt.

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:08:30 Ora de vară a Europei de Est