Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi”

De Ziua Europeană a Limbilor Străine, la Școala ,,Dacia” au fost înmânate diplome Cambridge

,,90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi”

Miercuri (26 septembrie 2018), în și de Ziua Europeană a Limbilor Străine, la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea, au fost înmânate diplome Cambridge, celor care au participat în 18 mai 2018 la testările Cambridge Young Learners, susținute în centrul de la Școala Gimnazială ,,Dacia".

,,Sunt foarte mândră de rezultatele deosebite obţinute de elevii şcolii noastre la testările Cambridge Young Learners. Şcoala Gimnazială „Dacia" organizează aceste testări din 2009, an în care instituţia de învăţământ a devenit centru de examinare. 90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi", iar restul au obținut 14 şi 13 ,,scuturi". În spatele performanţelor acestor copii stau nenumărate ore de pregătire, perseverenţa, ambiţia, seriozitatea, consecvenţa la învăţătură și pasiunea pentru limba engleză. Participând la aceste teste, elevii se obişnuiesc cu structura examenelor, a probelor, învaţă să-şi stăpânească  emoțiile, capătă mai multă încredere  în sine, iar motivația învățării în continuare a limbii engleze crește vizibil. Examenele Cambridge le oferă părinților o evaluare externă, făcută de altcineva decât de profesorul de la clasă; aceasta fiind o bună  modalitate de verificare a cunoştinţelor şi de monitorizare a progresului", a spus doamna profesor de engleză Sarca-Crișan Raluca.
Alături de doamna profesor Raluca  Sarca-Crișan, cea care se face ,,vinovată" de aceste rezultate excepționale, la festivitatea de ieri, au participat doamna prof. univ. dr. Liana Gherdan, examinator Cambridge, reprezentant al Consiliului Britanic în România, domnul director, prof. dr. Florian Hava, alți profesori și părinți. Vorbitorii i-au felicitat, deopotrivă, pe cei 23 de elevi participanți la testele din luna mai, dar și pe părinții acestora, pentru susținere.
,,Doresc să precizez: Consiliul Britanic din România care administrează și examenele Cambridge este centru cultural, iar anul acesta împlinește 80 de ani de existență în România (din 1938). Vă asigur, stimați părinți și dragi elevi, că acest examen este foarte obiectiv, la care nu poți să ai pile sau să fii depunctat pentru că domna are ceva cu tine. Vă felicit pentru rezultatele excepționale pe care le-ați obținut, dar și pe părinții care vă susțin. Pe lângă diplome, vă voi înmâna și câte un pliant care se adresează părinților, ajutați-i să descifreze ce scrie pe pliant", a conchis doamna prof. univ. dr. Liana Gherdan.
La rându-i, domnul director i-a felicitat pe elevi, declarându-se încântat de rezultate: ,,Sunt deosebit de încântat, având în vedere rezultatele pe care le-ați obținut. 90 la sută cu maximum de puncte înseamnă că s-a muncit serios, cu responsabilitate și cu dăruire. Avem copii deștepți, dar și familii care îi susțin în această activitate, iar a fi centru Cambridge nu este la îndemâna oricui. Trebuie să luptăm pentru acest lucru și să nu abandonăm. Vreau să-i mulțumesc doamnei prof. univ. dr. Liana Gherdan pentru susținere și doamnei Raluca pentru munca depusă. Mă bucur să ieșim în față cu acești copii extraordinari. Felicitări, încă o dată, și mult succes".
Poate doriți să-i cunoașteți pe cei 23 de învingători (pentru că nu toți au fost prezenți la festivitate): Diana Bianca Frone, Alexandru Patric Ghiurău, Dragoș Ionescu, Leia Moș, Alexandru Nagy, Gabriel Nagy, Alexandru George Olău, Alexandru Cristian Orban, Ștefan Alexandru Pașca, Raul Andrei Purza, Crina Maria Prună, Alexandru Ionuț Santău și Ianis Bogdan Vesa (starters); Denisa Iasmina Avram, Vlad Băican, Diana Ștefana Curț, Lavinia Maria Curț, Anastasia Maria Irimie, Antonia Maria Ianc, Bogdan Adrian Retek, Elena Timiș și Adrian Radu Zdrehuș (movers).
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (45 de poze), accesați Galeria foto: ,,90 % dintre copiii care au susţinut aceste examene au obţinut punctaj maxim, 15 „scuturi”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:19 Ora de vară a Europei de Est