Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea

Poftiți la Festival!

Primele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea

A început unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale orădene: Festivalul Internațional de Teatru Oradea, ajuns anul acesta la a VI-a ediție. Prima zi de festival s-a încheiat în ropote de aplauze și cu mult entuziasm din partea tuturor celor care au trecut pragul teatrului.

Ziua a doua, 24 septembrie, propune o ofertă la fel de bogată teatral. Începe cu un spectacol dedicat tinerilor, în special adolescenților: „NOI NU!", prezentat de Teatrul „Aureliu Manea" din Turda, de la ora 17.00, la Sala Arcadia, care face parte din secțiunea CU TINERI, PENTRU TINERI - România după 100 de ani. Ziua va continua cu o provocare pentru tinerii spectatori, și anume, după spectacolul „NOI NU!" sunt invitați la o discuție cu actorii și regizorul spectacolului, unde doi dintre cei mai activi pot câștiga câte un pachet de cărți ales cu grijă de librarii de la Humanitas.
La Sala Mare, de la ora 19.00, o veți putea aplauda pe actrița Maia Morgenstern într-un one-woman show răscolitor: „O lecție de bune maniere". Nu înainte, însă, de a trece pe la standul de cărți cu vânzare Humanitas, care vă va întâmpina în foaierul de la intrarea în teatru.
Seara, de la 21.30, la Sala Studio Szigligeti, Teatrul Apollo 111 prezintă unul dintre cele mai puternice texte scrise de un autor român în ultima decadă: „Pulverizare". Atât spectacolul „O lecție de bune maniere", cât și spectacolul „Pulverizare" fac parte din secțiunea concurs - Festivalul de Teatru Scurt.
Astăzi... la FITO
Ziua de 25 septembrie aduce trei spectacole în concurs și unul în aer liber! Primul spectacol începe de la ora 17.00, la Sala Mare și este propus de Teatrul „Mihai Eminescu" din Botoșani: „Zeul Măcelului", o comedie care te prinde și te ține în priză până la final. De la ora 19.00, la Sala Mare (cu publicul pe scenă) „Regina frumuseții din Leenane" ne va purta departe, pe țărmurile înfrigurate ale unei Irlande primitive, crude, reci și sălbatice. Înainte de a intra la spectacolul de la Sala Mare, nu uitați să treceți pe la standul de carte cu vânzare Humanitas!
De la ora 21.00, propunem publicului două spectacole: „Gardenia", prezentat de Teatrul Odeon din București, care se joacă la Casa de Cultură a Sindicatelor cu publicul pe scenă și „Miorița", prezentat de Auăleu Teatru din Timișoara în Piața Unirii. La spectacolul „Miorița" intrarea este liberă, însă în apropierea scenei veți găsi urna de donații pentru reconstrucția Palatului Episcopal Greco-Catolic. Cei care doresc să se implice în reabilitatea unui monument semnificativ pentru Oradea, pot dona, suma adunată urmând să fie virată în conturile Episcopiei Greco-Catolice Unită cu Roma de Oradea.
Festivalul Internațional de Teatru Oradea este organizat de Teatrul ,,Regina Maria", în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundaţia Culturală FITO şi UNITER.
Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi: sponsorului oficial Raiffeisen Bank, partenerului oficial Holcim, sponsorilor Club Rotary Oradea, Rotary Club Oradea Art Nouveau, D&C, Mic Mobilier Trans, Lions Club, A'la Chef Catering, S.C. Congips, Farmacia 3, Green Pub, Casa Florilor, Cofetăria Flavours și tuturor partenerilor.
Bilete se pot achiziționa de la Agenţia Teatrului, deschisă în perioada festivalului de luni - vineri, între orele 10.00-21.00, sâmbătă, între orele 13.00- 19.00 și duminică, între orele 10.00-12.00 și 18.00-19.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.
Vă așteptăm cu drag la festival!
Florina Dometi

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:38:16 Ora de vară a Europei de Est