Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mesajul rectorului Ioan Dzițac pentru anul universitar 2018-2019

Universitatea Agora din Oradea

Mesajul rectorului Ioan Dzițac pentru anul universitar 2018-2019

Suntem onorați să vă invităm la festivitatea de deschidere a anului universitar 2018 - 2019 la Universitatea Agora din municipiul Oradea. Evenimentul va avea loc luni, 1 octombrie 2018, ora 16.
Vă așteptăm cu drag!

Dragi studenți, stimați colegi,
În anul universitar 2017-2018 Universitatea Agora din Oradea (UAO) a funcționat cu două facultăți (la fel cum va funcționa și în 2018-2019):
1) Facultatea de Științe Juridice și Administrative, cu două specializări de licență (Drept, Poliție locală) și două programe de masterat (Științe penale și criminalistice, Cercetări penale criminalistice);
2) Facultatea de Științe Economice, cu două specializări de licență (Management, Contabilitate și informatică de gestiune) și un program de masterat (Managementul resurselor umane).
Absolvenții promoției 2018 au susținut examene de licență, respectiv de disertație, cu rezultate bune și foarte bune.
În privința calității procesului de învățământ, a consistenței cercetării științifice și eficienței activității manageriale în perioada 2011-2017, în anul universitar 2017-2018 UAO a fost evaluată de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și a obținut  re-acreditarea instituțională periodică pentru următorii 5 ani cu calificativul ÎNCREDERE.
În prezent toate programele de studii de licență și masterat sunt acreditate de către ARACIS și confirmate prin Hotărârile de Guvern: H.G. nr. 158/29.03.2018 -publ. în M.Of. nr. 313/10.04.2018 (licență) și H.G. nr. 185/04.04.2018 -publ. în M. Of. nr. 323/12.04.2018 (masterat).
După cum am mai spus și cu alte ocazii, fără falsă modestie, Universitatea Agora se poate mândri, păstrând proporțiile, cu unele performanţe greu de atins chiar de unele instituții academice cu tradiție și de dimensiuni mai mari: 5 centre de cercetare (din care două internaționale), o editură și o tipografie, 5 reviste științifice internaționale în limba engleză (din care una ISI - cu factor de impact 1,29 și două incluse în BDI), 5 conferințe internaționale în limba engleză, un simpozion studențesc internațional, un laborator de informatică, un laborator de criminalistică, 3 săli cu table smart pentru cursuri /videoconferințe, 3 amfiteatre cu peste 100 de locuri, platformă de e-learning funcțională și peste 10 proiecte POS-DRU finalizate.
Prestigiul național și internațional de care se bucură Universitatea Agora din municipiul Oradea este confirmat în timp prin calitatea absolvenților săi, cât și prin relațiile de colaborare cu instituții similare din România, Europa, China, India și din SUA.
Doar în anul universitar ce tocmai a trecut am avut peste 60 de musafiri la ICCCC2018, prestigioși oameni de știință din 20 de țări: Algeria, Chile, China, Columbia, Ecuador, Franța, Ungaria, India, Israel, Lituania, Mexic, România, Rusia,  Arabia Saudită, Serbia, Spania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, UK și SUA. http://univagora.ro/en/icccc2018/
În luna octombrie veți avea ocazia să urmăriți alte două evenimente științifice importante, la care vom avea invitați de prestigiu (academicieni din România și Republica Moldova):
1)12th Agora International Law Conference, AILC 2018 -,,Prospects and Challenges of 21st Century Law" October 18-19, 2018: http://univagora.ro/ro/conferinte/ailc2018/
2) Simpozionul Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2018, ediția a IV-a, 18-20 octombrie 2018, http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2018/
Universitatea Agora oferă o educație temeinică, de calitate, prin tehnologii didactice moderne, în deplină transparență și legalitate.
Îmi exprim speranța că profesorii vor pune accentul pe aspectul formativ al procesului de predare-învățare (raționament critic) și nu pe cel informativ (memorarea), utilizând, împreună cu partenerii lor, studenții, platforma Moodle a Universității Agora: http://moodle.univagora.ro/
Misiunea universității este de a deschide mintea studenților, de a-i învăța cum să învețe singuri într-o societate extrem de dinamică și tot mai complexă sub aspectul cunoașterii și tehnologiei.
Regretatul academician Solomon Marcus (1925-2016), Doctor Honoris Causa al Universității Agora (2015), ne-a lăsat următoarea moștenire înțeleaptă:
„Avem cele zece porunci. În complementaritate cu ele, propun zece nevoi umane. Ele își au rădăcinile în copilărie. Ar fi trebuit să facă obiectul educației și învățării, la toate vârstele. Dar nu prea se întâmplă acest lucru.
1. Nevoia de a da un sens vieții, la nivel elementar
2. Nevoia de împrospătare
3. Nevoia de întrebare și de mirare
4. Nevoia de îndoială și de suspiciune
5. Nevoia de greșeală și de eșec
6. Nevoia de joc
7. Nevoia de identitate
8. Nevoia de omenesc și de omenie
9. Nevoia de cultură
10. Nevoia de transcendență
Desigur, nu sunt acestea singurele nevoi umane. Dar sunt dintre cele mai importante și dintre cele mai neglijate. Trăim acum un moment al unui nou început. Voi, oameni ai școlii și ai universității, voi elevi și studenți, voi, părinți ai elevilor și studenților, voi, oameni de cultură, intelectuali, ce ar fi să valorificăm a doua nevoie evocată mai sus și să ne împrospătăm?"
Mult succes tuturor în anul universitar 2018-2019!
Rector,
Prof.univ.dr. Ioan Dzițac

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:04 Ora de vară a Europei de Est