Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O grădiniță de poveste

Grădinița Nr. 44 - ,,Rază de soare

O grădiniță de poveste

Deschiderea noului an școlar aduce de fiecare dată, atât pentru copii și părinți, cât și pentru noi, cadrele lor îndrumătoare, bucuria începutului și a așteptării de a porni iarăși pe drumul cunoașterii și al formării.

Începând cu 1 septembrie 2018, preșcolarii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu" (de la Grădinița Nr. 44  - ,,Rază de soare") vor fi întâmpinați cu o atmosferă de poveste. Pe perioada verii holurile grădiniței s-au transformat într-un mod miraculos, fiecare grupă potrivit semnului distinctiv pe care îl are se poate regăsi într-un cadru de poveste special amenajat pe holul grădiniței. Grupele au fost pavoazate tot conform semnului distinctiv, astfel întreaga atmosferă te face să retrăiești cu drag cea mai miraculoasă perioadă din viața unui om, COPILĂRIA.
Însă nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul și implicarea unor cadre didactice cu suflet și dăruire care promovează o educație de calitate și care au contribuit la amenajarea spațiilor școlare conform nevoilor comunității școlare și a țintelor stabilite în planul de dezvoltare instituțională, toate acestea având ca scop creșterea calității procesului de învățământ și promovarea imaginii grădiniței în rândul comunității locale.
Un merit deosebit revine conducerii școlii, doamnei director,  prof. dr. Bîrlădeanu Gheorghina, domnului director adjunct, prof. Velimirovici Cosmin, d-nei responsabile a comisiei metodice, prof. Gavra Mihaela, doamnei administrator de patrimoniu, Piț Florentina, d-nei contabile Andruța Dana, d-nei secretare Neaga Magdalena și întregului colectiv de cadre didactice al grădiniței noastre: prof. Bodea Floare, Puiu Violeta AnaMaria, Copăcean Dorina, Popa Cristina, Todoca Ana, Nemeș Florica, Toia Viorica, Nan Bianca, Zerghe Felicia, Oltean Loredana, Bumb Sanda, Mărcuț Ana, Sabău Janina, Lenath Mariana și Cornea Anca.
Cu aleasă prețuire și deosebit respect întreg colectivul unității noastre dorește să mulțumească domnului Salvan Marius și doamnei Salvan Helga pentru frumoasele decorațiuni. Datorită acestor minunați artiști cu mâini de aur grădinița noastră a primit o înfățișare nouă, cu adevărat de poveste!
În acest ambient plăcut, activitatea desfăşurată în instituţia noastră va urmări și anul acesta formarea personalităţii copiilor, atât sub aspectul dezvoltării fizice armonioase cât şi al stimulării inteligenţei şi creativităţii acestora, al educaţiei estetice şi moral-civice, al socializării lor în condiţiile specifice grădiniţei, potrivit particularităţilor de vârstă, precum şi pregătirea adecvată pentru o mai bună integrare a viitorilor școlari.
Dorim ca fiecare zi petrecută în grădinița noastră să fie una plăcută și atractivă, urmând să le asigure copiilor o traiectorie ascendentă pe lungul drum al formării și instruirii, iar părinţilor le mulțumim pentru sprijinul necondiționat și pentru încrederea de a ne fi ales pe noi ca parteneri egali în definirea şi afirmarea personalităţii copiilor. Doar împreună vom reuși să le oferim confortul şi siguranţa atât de necesare dezvoltării lor armonioase.
Prof. Gavra Mihaela
Pentru mai multe poze (79 de poze), accesați Galeria foto: O grădiniță de poveste.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:23 Ora de vară a Europei de Est