Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Cu forțe proaspete, din nou la drum

La Școala Gimnazială Internațională Agora

Cu forțe proaspete, din nou la drum

De-a lungul anilor, chiar dacă nu foarte mulți, Școala Gimnazială Internațională Agora a devenit o școală cu personalitate, o școală de rafinament și bun gust, un etalon și chiar un model instituțional, unde toți cei implicați își dau concursul pentru ca lucrurile să funcționeze cât mai bine.

Astăzi,10 septembrie 2018, prima zi de școală i-a adus împreună pe toți elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, însoțiți de părinți, bunici și cadrele didactice, la noul sediu al școlii de pe Str. Tudor Vladimirescu numărul 8.
Amenajat chiar în această vară, noul sediu oferă cabinete noi și moderne, cum ar fi cel de matematică, cel de limba și literatura română, cel de știinte și săli de clasă primitoare și frumoase.
La ciclul primar, bucuria revederii a fost mare: doamna Mădălina Tuș s-a reîntâlnit cu elevii ei acum în clasa a II-a, doamna învățătoare Vas Florica a preluat clasa a III-a, iar doamna Delia Vancea își continuă activitatea la clasa a IV-a.
Clasa a V-a a fost preluată de doamna Daniela Drugaș, în calitatea de diriginte, la clasa a VI-a doamna dirigintă Benchiș Simina le-a urat un bun venit foștilor elevi din clasa  a V-a, actuală a VI-a. Clasa a VII-a a fost întâmpinată de doamna profesoară Caciora Roxana în cabinetul de matematică, iar clasa  a VIII-a își continuă activitatea sub coordonarea doamnei diriginte Crina Miere, de care au fost întâmpinați la clasă.
În acest an școala noastră se bucură de o largă participare internațională, având elevi din multe colțuri ale lumii, cum ar fi Statele Unite, Canada, Norvegia, Brazilia și Malta.
Și în acest an programul academic al Școlii Gimnaziale Internaționale Agora este unul centrat pe elev, care promovează excelența academică, printr-un curriculum interdisciplinar, național și internațional, îmbogățit și riguros. Scopul nostru este de a ne asigura că toți elevii au o gândire critică, rezolvă problemele în mod activ, sunt cititori care problematizează, cercetători sârguincioși și scriitori prolifici.
Nicolae Iorga spunea ,,Școala este tot ce vezi și auzi. Ea trebuie să te învețe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru".
Încheiem, deci, cu această invitație spre cunoaștere și autocunoaștere, dorindu-le succes elevilor noștri și tuturor elevilor în noul an școlar.
Daniela & Ovidiu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cu forțe proaspete, din nou la drum.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:08:46 Ora standard a Europei de Est