Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

SkirtBike Oradea, ediția a V-a

Astăzi, duminică,

SkirtBike Oradea, ediția a V-a

SkirtBike Oradea a ajuns în anul 2018 la ediția cu numărul cinci!

Iată că în acești cinci ani s-a reușit formarea unei comunități minunate de femei care face parte din mișcarea națională Skirtbike, o mișcare deja reprezentativă pentru orădencele de toate vârstele care aleg ca repere mișcarea, frumusețea și stilul de viață sănătos. Anul acesta asociațiile partenere, Rotaract Club Oradea și Rotary Club Oradea 1113 au hotârât să-și unească din nou forțele în calitate de organizatori principali.
În cadrul ediției speciale 2018, ne dorim să fim totodată creative dar și tradiționale, de aceea am ales să sărbătorim femeia în anul Centenarului. Tema paradei bicicletelor este promovarea valorilor și culturii tradiționale feminine de orice naționalitate ca iubitoare ale specificului românesc. Organizatoarele evenimentului invită așadar orădencele să devină ambasadoarele celor 100 de ani de frumusețe românească prin participarea la SkirtBike Oradea astăzi, 2 septembrie 2018, purtând tradiționala fustă dar și frumoasele culori roșu, galben și albastru sau accesorii cu imprimeuri ale tricolorului, ca un simbol de prețuire al valorilor românești.
Anul acesta pornim din Parcul Libertății (Petite Cafe) urmând ca traseul să fie următorul: Bdul. Gen. Magheru - Șirul Canonicilor (fostul Muzeu) - Bdul. Dacia - Bdul. Decebal - Str. Ady Endre - Podul Ferdinand - Piața Unirii - Str. Gen. Moșoiu - Parcul 1 Decembrie în cadrul Big Picnic.
La fel ca și în anii precedenți, înscrierea este gratuită și se va face în ziua evenimentului, începând cu ora 16.00, la locația de start - Parcul Libertății. Participantele sunt rugate să vină cu biciclete, iar după completarea unui formular vor primi, tot gratuit, un bilet la o tombolă cu diferite surprize oferite de către sponsorii evenimentului, marele premiu fiind o bicicletă cochetă pentru plimbări prin oraș. Surpriza acestui an este că tombola de la finalul cursei SkirtBike Oradea 2018 se va desfășura în cadrul marelui eveniment Big Picnic Oradea 2018 din Parcul 1 Decembrie.
 
Despre SkirtBike
SkirtBike reunește cea mai mare comunitate de bicicliste la nivel național promovând mersul pe bicicletă ca stil de viaţă sănătos, aratând că aceasta poate reprezenta un mijloc de transport alternativ fiind o expresie a frumuseții, eleganței și a libertății de mișcare. După ce a fost iniţiată în anul 2010 la Bucureşti, rând pe rând orașe precum: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Târgu Mureș, Iași, Oradea, Suceava, Timișoara au devenit parte integrantă a acestei mișcări.
Mai multe informații privind evenimentul se pot găsi pe: www.facebook.com/SkirtBikeOradea
Roxana Vidican

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:55:03 Ora de vară a Europei de Est