Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Parcul Salca III se va deschide pentru public luni, 3 septembrie

Lucrările la Parcul Sportiv Salca III au fost finalizate, dar

Parcul Salca III se va deschide pentru public luni, 3 septembrie

Viceprimarul Florin Birta a susținut ieri, 28 august 2018, o conferință de presă în teren cu ocazia finalizării lucrărilor la Parcul Salca III.

Acesta se va deschide pentru public luni, 3 septembrie, accesul fiind liber.
În cadrul obiectivului de investiții „Amenajare Parc Sportiv Salca III", a fost amenajată o suprafață de aproximativ 13.000 mp situată între Str. Meiului și Centrul de Afaceri Trade Center. ,,Aici a fost înainte un loc viran, un loc în care unii dintre cetățeni își depozitau deșeurile. Acum, în urma acestei investiții de aproape 1 milion de euro cu TVA inclus, locul s-a transformat într-un parc sportiv, un parc care va sta la dispoziția locuitorilor ca o zonă de recreere, de relaxare, ca o zonă dedicată sportului, respectiv baschetului, tenisului sau fotbalului. Astfel, parcul are trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal și în plus trei mese destinate tenisului de masă. Baza sportivă va fi administrată de Primăria Oradea, accesul fiind liber. De întreținerea parcului se va ocupa RER Ecologic Service - operator de servicii selectat prin licitație publică. Urmează ca de luni să fie montate și camerele video și sperăm să nu avem nici un fel de incidente neplăcute, distrugeri", a spus viceprimarul Florin Birta în deschiderea conferinței de presă.
Prin lucrările efectuate s-a urmărit realizarea unui parc destinat atât loisirului cât și activităților sportive, suprafața fiind plantată cu arbori și arbuști preponderent foioase, care să ofere protecție sonoră, acustică și împotriva radiațiilor solare.  Accesul în parc se va face dinspre Strada Meiului și Strada Lotus, fiind realizate parcări adiacente fiecărei străzi.
Aleile pietonale sunt concepute unitar cu cele din Parcul Salca I și Parcul Salca II. Parcul are trei fântâni cu apă potabilă racordate la rețeaua stradală urbană, două toalete ecologice situate pe o platformă de beton și protejată vizual față de stradă cu un panou din lemn, bănci, coșuri de gunoi, patru panouri de informare.
De asemenea, parcul are iluminat public. În parc au fost amenajate pergole, un foișor și peluze.
Pentru a oferi desfășurarea unor competiții amicale de tenis, a fost prevăzută o tribună cu gradene cu o capacitate de cca 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. În spațiul construit rezultat sub tribună sunt grupuri sanitare, inclusiv vestiare și dușuri, diferențiate pe sexe, grup sanitar pentru persoanele cu handicap, spațiu pentru personalul de întreținere a curățeniei, spațiu destinat funcționării unui mini-bufet, spațiu tehnic echipat cu pompe pentru irigații, boiler pentru grupurile sanitare și dușuri, tablou electric.
Lucrările au fost efectuate de asocierea S.C. Abed Nego Com S.R.L (lider de asociere) și S.C. Sport Arena S.R.L, proiectantul lucrării fiind  S.C. Pro Arh S.R.L.
Contractul de lucrări a fost în valoare de 3.664.361,89 lei fără TVA, lucrările fiind realizate din bugetul local.
Durata de execuție inițială a fost de șase luni. Coroborat cu condițiile meteorologice, respectiv iarna 2017/2018, precum și cu perioadele de ploi, întrucât lucrările au fost întrerupte în perioadele 10.11.2017 - 06.12.2017, 11.12.2017 - 11.01.2018, 23.01.2018 - 10.04.2018 (aproximativ 4-5 luni), termenul de execuție a fost prelungit până la 17.08.2018. Durata efectivă a lucrărilor a fost de nouă luni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 27.06.2017. (B.P.)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:32:28 Ora standard a Europei de Est